Tiltalt for to drap og seksuelt overgrep i Overhalla

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trondheim (NTB-Skjalg Fremo): Statsadvokatene i Trøndelag har tiltalt Bahadir Mirzaolimov (27) for drap under særdeles skjerpende omstendigheter på Anne Grete Vollum (35) og sju år gamle Cicilie Watna

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiltalebeslutningen omfatter i tillegg et alvorlig seksuelt overgrep på Anne Grete Wollums ti år gamle datter, som han også kneblet og bandt fast til en stol. Tiltalen er tatt ut etter Riksadvokatens ordre.

Rettssaken kommer opp for Namdal tingrett 22. oktober med førstestatsadvokat Jan Henrik Dahle som aktor og advokat Arve Opdahl som forsvarer.Tingrettsdommer Lisa Elin Bech skal lede rettsforhandlingene, som ventes å ta én uke. Advokatene Inger Johanne Dehli og Gunhild Bergan er oppnevnt som bistandsadvokater for ofrenes pårørende.

Kvelning og slag

Voldshandlingene som er beskrevet i tiltalebeslutningen, skjedde i Anne Grete Vollums bolighus på Skogmo i Overhalla natt til mandag 30. april i år. Hun bodde i huset sammen med sin datter. Cicilie Watnan Lian var på et kortvarig besøk. Bahadir Mirzaolimov - asylsøker fra Usbekistan - hadde tidligere bodd i huset fordi han i noen måneder i 2006 var gift med Anne Grete Vollum.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anne Grete Vollum var gravid med tvillinger, og hadde termin i juli. Ifølge tiltalebeslutningen ble hun kvalt på et soverom i første etasje. Voldshandlingene mot de to jentene skjedde i husets andre etasje. Cicilie Watnan Lian ble drept av slag i hodet med en hammer.

Vollums datter, som ble kneblet og bundet, klarte etter noen timer å komme seg løs, og fikk varslet sin far via mobiltelefon. Da hadde Mirzaolimov forlatt åstedet. Han ble pågrepet i Trondheim dagen etter, den 1. mai.

- Ikke sinnssyk

Tiltalebeslutningen sier ikke noe om motivet for de to drapene. To rettspsykiatrisk sakkyndige - psykiater Andreas Hamnes og professor Kirsten Rasmussen - har i sin rapport konkludert med at Mirzaolimov ikke er sinnssyk nå, og at han heller ikke var sinnssyk på det tidspunkt voldshandlingene ble begått.

Dermed er han strafferettslig ansvarlig hvis han blir kjent skyldig i de handlingene som er beskrevet i tiltalen. (©NTB)