Vil gjøre Oslo til nordisk musikkhovedstad

Vil gjøre Oslo til nordisk musikkhovedstad
Vil gjøre Oslo til nordisk musikkhovedstad
Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag presenterte by:Larm opplegget rundt neste års arrangement i Oslo. Blant det som kom frem var at de ønsker å merkevarebygge Oslo som Nordens rockhovedstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Som vi har sagt tidligere så skulle Oslo egentlig aldri bli valgt ut som by:Larm-by. Men vi løy nok litt, for under årets festival i Trondheim ble hovedstaden valgt som beste alternativ for by:Larm 2008, forteller by:Larm-general Erlend Mogård Larsen.

Stavanger, som skal være Europeisk Kulturhovedstad neste år, var blant byene som konkurrerte om å få arrangere by:Larm 2008. Men valget landet altså på Oslo, til tross for at hovedstaden tidligere ble erklært uegnet som arrangør av by:Larm. Det opprinnelige målet med bransjetreffet var å samle musikkbransjen til et annet geografisk område enn de fleste av dem til vanligvis vanker i.

Live Oslo
Hovedfokuset under by:Larm vil være på de mange artistene og konsertene de byr på gjennom tre kalde vinterdøgn i februar. Konseptet har fått navnet Live Oslo og vil være en betydelig del av by:Larm når det går av stabelen i Oslo fra 21. til 23. februar 2008.

- Dette har å gjøre med at musikkscenen i Oslo er av en enorm størrelse, også sett med internasjonale øyne, mener Mogård Larsen. - Oslo byr i løpet av et år på like mange arrangementer som verdensmetropolen New York, og vi ligger langt høyere enn de andre skandinaviske hovedstedene Stockholm og København når vi snakker om hvor mange konserter som arrangeres i løpet av et år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- by:Larm Oslo 2008 er bygget etter en litt annen modell enn tidligere, sier bookingansvarlig Runar Eggesvik. - Vi kommer til å arrangere hovedkonsertene på neste års program i en lysløype som går fra Youngstorget til Akerselva, med scener som Rockefeller, John DEE, Sentrum Scene, Cosmopolite, Belleville, Kulturkirken Jacob og Blå som sentrale klubblokaler. I tillegg vil vi by på konserter både før klokka åtte om kvelden og etter klokka elleve på 20 ytterligere klubbscener. I alt vil rundt 35 scener være i bruk under tre-fire hundre konserter under by:Larm i februar.

Fremdeles fokus på de uten kontrakt
Han legger til at hovedfokuset som tidligere vil ligge på demoartister uten platekontrakt, og at de som blir plukket ut til programmet også i 2008 vil få anledning til å spille to ganger i perioden festivalen pågår.

- Og som i år og tidligere, vil vi også til neste år ha en bred nordisk profil med tanke på artistene som kommer med på programmet, inkludert 30 navn fra våre nærmeste naboland, inkludert Island og Færøyene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere internasjonale delegater
Festivalsjef Erlend Mogård Larsen legger til at når det gjelder bransjefolk som inviteres til by:Larm 2008 vil det skje en betraktelig økning i antall internasjonale delegater som kommer til å delta.

- Det var cirka 100 utenlandske delegater på by:Larm i Trondheim i februar i år, mens 3-400 kommer til Oslo til neste år.

Også på seminarprogrammet vil det bli et bredt og internasjonalt fokus.

- Seminarene vil også preges av konseptet Oslo Live, med fokus på den lokale scenen, sier ansvarlig for seminardelen Marit Karlsen.

- Ellers vil en del profilerte bransjenavn fra inn- og utland delta i panelene våre, hvor noe av det som allerede er bestemt vil handle om digital nedlasting, festivaler og bransen generelt sett. Alle seminarene vil foregå på Royal Christiania Hotell, hvor vi regner med å unngå tekniske problemer, avrunder hun med et smil.