Yssen skriver bok

Yssen skriver bok
Yssen skriver bok
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingunn Yssen planlegger å komme med bok etter den dramatiske Valla-saken, skriver Aftenposten. Boka skal utgis av Aschehoug forlag, men forlaget vil ikke kommentere saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix

Etter det Aftenposten erfarer er forlagssjef Trygve Åslund i kontakt med Yssen om bokplanene. Men konsernsjef William Nygaard vil ikke kommentere og henviser til Åslund.

Det er ikke klart om Yssen skal skrive boka selv, eller om hun innhenter hjelp til å skrive den. Aftenposten nevner hennes venninne, politisk redaktør i Dagbladet Marie Simonsen som en mulig medskribent, men Simonsen avviser at hun har slike planer.

- Det har vært vanskelig nok for meg at jeg i så liten grad har kunnet dekke denne saken, sier Simonsen.

PR-rådgiver Haakon B. Schrøder, Idar Vollviks rådgiver i flere år, mener Yssen kan tjene store penger på å skrive bok om Valla-saken:

- Det er masse penger å tjene på en slik historie. Forutsatt at hun skriver og får utgitt den kjapt. Det nytter ikke å komme med en bok til jul, sier Schrøder.

Men han tror ikke LOs tidligere internasjonale sekretær gjør lurt i å skrive bok.

- Dersom jeg var hennes PR-rådgiver, ville jeg råde henne til ikke å gjøre det. Valla ligger så langt nede nå, at det blir nærmest som likskjending å regne dersom Yssen skulle brette ut sin versjon av saken i en bok. Det kan godt få opinionen til å snu seg mot henne. Det blir vel ikke akkurat sett på som redelig å skulle tjene penger på en slik bok.