Uheldig Flygende Objekt!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Larry Walters hadde en drøm. Han ville få hagebenken til å sveve opp i 30 fots høyde. Derfra skulle han nyte utsikten og drikke øl. Planen var god, men noe gikk fryktelig galt...

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Er det et fly? Er det en fugl? Er det en UFO? Nei, det er Larry Walters som sitter på hagebenken sin i 16 000 fots høyde. Er det et fly? Er det en fugl? Er det en UFO? Nei, det er Larry Walters som sitter på hagebenken sin i 16 000 fots høyde.

Luftsfartshistorien er full av modige kvinner og menn. Kvinner og menn som har risikert både liv og helse for å flytte grensene for hva som er mulig. En av disse heter Larry Walters...

Larry Walters ville fly. Hele livet hadde han hatt dette brennende ønsket om å fly. Straks han fullførte skolen, prøvde han å ta en utdannelse innenfor flygning. Men stakkars Larry ble diskvalifisert på grunn av dårlig syn. Han måtte altså finne en annen måte å fly på.

Værballonger og hagebenk


Da Larry Walters ble 33 år gammel, gikk han til anskaffelse av en drøss med værballonger. Ballongene festet han til hagebenken sin. Walters hadde nemlig regnet ut at med et tilstrekkelig antall ballonger, ville hagebenken kunne fly opp i luften med han selv sittende oppå.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Planen var å sveve opp i 30 fots høyde for så å sitte der et par timer og nyte utsikten og en sekspakning med øl. For å komme ned igjen ville Larry skyte hull på ballongene med et medbragt luftgevær. Planen var ambisiøs og god. Så Larry satte seg på benken og lot ballongene stige...

Steg til værs


Det var bare et lite problem. Repet som skulle holde Walters og hagebenken på plass i 30 fots høyde, røk. Slik at vår uheldige venn, vi må vel kunne kalle ham det, slettes ikke stoppet på 30 fot, slik som planlagt. Og ikke stoppet han på 100 fot. Og ikke 1000 fot heller.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Larry Walters sluttet først å stige i det han kom opp i 16000 fots høye. Altså 5000 meter! Utstyrt med noen flasker øl og et luftgevær, satt vår mann på en hagebenk fem kilometer opp i luften. Det var kaldt og det blåste. De kalde luftstrømmene fikk hagebenken til å drive inn mot Los Angeles Flyplass...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppdaget av fly


De første som oppdaget det Uheldige Flygende Objektet var pilotene på et av Uniteds Boeing 727-fly. Forbløffet og storøyde passerte de hagebenken på nært hold. Så kalte de opp trafikkontrollen for å fortelle hva de hadde sett. Samtalen som fulgte skal visstnok være en av luftfartens store klassikere. Flykapteinen forteller rolig og behersket at de nettopp har passert en mann sittende på en benk, bevæpnet med et gevær, i 16 000 fots høyde. Så blir det absolutt stille før kontrolltårnet svarer:
– United 123 – say again? (Gjenta!).

Flere problemer


Radaren bekreftet at det virkelig var noe oppe i luften. Og det var Larry. Sittende på hagestolen sin i 16 000 fots høyde. Han fløy rundt uten noen større kontroll. Luftgeværet hadde han mistet i et forsøk på å skyte hull i ballongene. Men ølet hadde han fortsatt.

Alle som har vært i 16 000 fots høyde vet at det kan være en fryktelig kald opplevelse. Selv om det var sommer og varmt på bakken, var temperaturen rundt Larry så lav som 17 minusgrader. Dessuten begynte mangelen på oksygen å bli et problem for vår tapre mann.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helikoptre sendes opp


Kvelden kom og luftstrømmer fra øst førte ballongmannen med seg i retning Stillehavet. Hakk i hel var et av Los Angeles politihelikoptre. Straks helikoptermannskapet fikk slått fast at stakkars forfrosne Larry ikke utgjorde noen trussel, prøvde de å fly inn på kloss hold for å redde ham. De kunne jo ikke akkurat be han om å stanse ved fortauskanten. Dessverre, men heldigvis for historien, skjøv lufttrykket fra rotoren hagebenken lengre og lengre unna.

Løsningen var å fly flere hundre meter over Larry. Derfra senket redningsmannskapet ned en lang line. Larry festet linen til hagebenken sin og ble trukket hjem igjen.

Landet og arrestert


Sent på kvelden klarte endelig Larry Walters å lande med hagebenken. Da var også alle de lokale TV-selskapene på plass med snurrende kameraer. Mens Larry Walters ble ført bort i handjern for å ha krenket sivilt luftrom, spurte en av reporterne hvorfor han hadde gjort dette.

Larry Walters svarte at «Man kan jo ikke bare sitte i ro heller».

Om ølet ble drukket opp sier historien ingenting om.