Supportere hjelper rivaliserende klubb

Supportere hjelper rivaliserende klubb
Supportere hjelper rivaliserende klubb
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frisk Askers ishockeylag sliter tungt med økonomien og klubben må kanskje trekke seg fra et eventuelt sluttspill. Nå trår motstandernes supportere til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .
Stjernensupportere hjelper Frisk Asker.

Frisk Asker og Stjernen møttes i går til viktig grunnspillskamp i ishockey. Stjernensupporterne fremsto etterhvert som hallens beste «utøvere» og ga god lyd fra seg. De støttet sine helter på isen høylydt gjennom hele kampen. De har i hele år vist stor moral ved å gi kjempestøtte til laget, i det som har vært en tung sesong så langt.

I går viste de en annen form for storhet ved å kjøre kronerulling til inntekt for Frisk Askers vanskelige økonomiske situasjon. Summen på 1.000 kroner ble samlet inn på bussen på vei til Asker. Pengene var mer symbolsk enn bærende for Frisk, men viser at hockey-familien bryr seg om hverandre.

Styreleder i Frisk Asker, Tom Nøkleby, sier til ABC Nyheter at han er imponert over tiltaket fra Stjernensupporterne.

- Det viser at vi bryr oss om hverandre innen ishockey. Det var imponerende og veldig hyggelig av dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åpne om økonomi

Frisk Asker har ennå ikke besluttet om økonomien er så dårlig at de kan delta i sluttspillet, men i går ble det bekreftet at februarlønnen er utbetalt og man skal klare å få grunnspillet i havn. Et frieri til klubbens samarbeidspartenere om mer støtte har blitt positivt mottatt. Nøkleby sier at det ikke nødvendigvis vil gå så langt.

- Det kommer an på hvem vi møter i sluttspillet, sier Nøkleby videre.

Før gårsdagens kamp i Askerhallen lokket man med gratis inngang, sponset av en samarbeidspartner, og kronerullingen i hallen. Det kom inn flere titalls tusen kroner under innsamlingen. Likevel er det et stykke igjen til trygg grunn. Friskstyret har tidligere antydet at de trenger 1,4 mill i ekstern finansiering for å fullføre sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Ishockeforbund melder i dag at Frisk Asker har fått frist på seg til mandag for å si i fra om de vil være med i sluttspillet eller ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom de frasier seg plassen i sluttspillet, vil alle klubbene som er under Frisk Asker på tabellen rykke opp én plass. I praksis betyr dette at Lillehammer vil få plass nr. 8, og være kvalifisert for sluttspillet.

Kvalifiseringen for neste sesongs eliteserie vil bli spilt mellom Trondheim og de tre best plasserte lagene i 1. divisjon, det vil si Lørenskog og to av klubbene Manglerud Star, Gjøvik og Grüner.

Frisk Asker mister også retten til å delta i neste sesongs eliteserie, men vil etter dagens regler kunne melde på et eller to lag i 1. divisjon.