Riise og Roma mot cupspillet

John Arne Riise (t.v.) og hans lagkamerater på Roma feirer sin tredje og avgjørende scoring i Champions League-kampen mot sveitsiske Basel på St. Jakob Stadion onsdag kveld. Foto: Peter Schneider (EPA)

John Arne Riise og Roma tok et langt steg mot cupspillet i mesterligaen med 3-2-seier borte mot Basel onsdag.

Fakta mesterligaen fotball onsdag:

Gruppe E:

Basel (Sveits) – Roma (Italia) 2-3 (0-2)

Mål: 0-1 Jeremy Menez (16), 0-2 Francesco Totti (str. 25), 1-2 Alexander Frei (69), 1-3 Leandro Greco (76), 2-3 Xherdan Shaqiri (83).

Rødt kort: Valentin Stocker (90), Basel.

37.400 tilskuere.

John Arne Riise spilte hele kampen for Roma.

- - -

Cluj (Romania) – Bayern München (Tyskland) 0-4 (0-2)

Mål: 0-1 Mario Gomez (12), 0-2 Gomez (24), 0-3 Gomes (71), 0-4 Thomas Müller (90).

9500 tilskuere.

Gruppe F:

Chelsea (England) – Spartak Moskva (Russland) 4-1 (0-0)

Mål: 1-0 Nicolas Anelka (49), 2-0 Didier Drogba (str. 62), 3-0 Ivanovic (66), 3-1 Nikita Bazjenkov (86), 4-1 Ivanovic (90).

40.477 tilskuere.

- - -

Zilina (Slovakia) – Marseille (Frankrike) 0-7 (0-4)

Mål: 0-1 Andre-Pierre Gignac (12), 0-2 Gignac (21), 0-3 Gabriel Heinze (24), 0-4 Loic Rèmy (36), 0-5 Lucho Gonzalez (52), 0-6 Gignacn (54), 0-7 Gonzalez (63).

8531 tilskuere.

Gruppe G:

Auxerre (Frankrike) – Ajax (Nederland) 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Frederic Sammaritano (9), 1-1 Toby Alderweireld (79), 2-1 Steeven Langil (84).

23.455 tilskuere.

- - -

Milan (Italia) – Real Madrid (Spania) 2-2 (0-1)

Mål: 0-1 Gonzalo Higuain (45), 1-1 Filippo Inzaghi (68), 2-1 Inzaghi (78), 2-2 Pedro Leon (90).

79.853 tilskuere.

Gruppe H:

Partizan Beograd (Serbia) – Braga (Portugal) 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Moises (35).

29.344 tilskuere.

- - -

Sjakhtar Donetsk (Ukraina) – Arsenal (England) 2-1 (2-1)

Mål: 0-1 Theo Walcott (10), 1-1 Dmitro Tsjigrinskij (28), 2-1 Eduardo da Silva (45).

48.765 tilskuere.

Spilt tirsdag:

Gruppe A: Tottenham (England) – Inter (Italia) 3-1 (1-0), Werder Bremen (Tyskland) – Twente (Nederland) 0-2 (0-0).

Gruppe B: Benfica (Portugal) – Lyon (Frankrike) 4-3 (3-0), Hapoel Tel Aviv (Israel) – Schalke (Tyskland) 0-0 (0-0).

Gruppe C: Bursaspor (Tyrkia) – Manchester U. (England) 0-3 (0-0), Valencia (Spania) – Rangers (Skottland) 3-0 (1-0).

Gruppe D: Rubin Kazan (Russland) – Panathinaikos (Hellas) 0-0, FC København (Danmark) – Barcelona (Spania) 1-1 (1-1). (©NTB)

Basel-Roma 2-3, Cluj-Bayern München 0-4.

Det italienske laget var langt nede etter hjemmetapet mot sveitserne i forrige runde, men revansjerte seg i bortekampen. Riise var involvert i de to første målene da hjemmelagets startoffensiv ble punktert.

Basel stormet i angrep i begynnelsen av kampen, og Roma hadde trøbbel. En kjemperedning av keeper Julio Sergio og en blokkering av midtstopper Juan avverget baklengsmål det første kvarteret.

I det 17. minutt startet Riise et angrep som endte med at Jeremy Menez plukket opp ballen og skjøt i mål fra kanten av 16-meteren.

Åtte minutter senere stormet Riise inn i feltet og ble felt av Valentin Stocker. Klart straffespark, og Francesco Totti kunne doble ledelsen fra 11-metersmerket.

Målene tok luven av vertene, og Roma hadde tilsynelatende full kontroll helt til Alexander Frei plutselig reduserte midt i annen omgang. Hjemmehåpet varte ikke lenge. Leandro Greco ble byttet inn for målscorer Menez og satte nesten umiddelbart inn 3-1.

Xherdan Shaqiri skapte spenning igjen med sin scoring i det 83. minutt, men Riise & co. holdt unna. Det målet betyr imidlertid at Basel vil gå foran på innbyrdes oppgjør dersom lagene ender på samme poengsum.

Seieren løftet Roma fra sisteplass på tabellen til 2.-plass med tre poengs luke ned til nærmeste rival i kampen om avansement.

Bayern videre

Samtidig vant nemlig Bayern München 4-0 over Cluj i Romania etter tre mål av Mario Gómez. Den tyske storklubben sliter i hjemlig serie, men tok sin fjerde strake seier i mesterligaen og er allerede klar for cupspillet.

Gómez senket rumenerne med to scoringer etter flotte angrep i kampens første halvtime. Først knallet han ballen inn via tverrliggeren på en keeperretur, så bredsidet han inn 2-0 fra kloss hold.

I annen omgang fullførte Gómez sitt hattrick, før Thomas Müller satte punktum.

– Det var en svært fortjent seier, og vi er glade for at vi allerede er videre, sa Gómez.

– Det er fantastisk at vi har en så god spiss, sa trener Louis van Gaal etter at Bayern for første gang har vunnet sine fire første mesterligakamper. (©NTB)