Golfverden i sjokk etter Tiger-avsløring

BEKYMRET: Tiger Woods' sjokkerende beskjed om at han tar pause fra golfen kan få store ringvirkninger. (Foto: Scanpix)
BEKYMRET: Tiger Woods' sjokkerende beskjed om at han tar pause fra golfen kan få store ringvirkninger. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pKonsekvensene fra Tigers pause kan bli enorme. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Golfverden er i sjokk etter at Tiger Woods avslørte på sin hjemmeside at han tar en pause fra turneringer på ubestemt tid. Konsekvensene kan bli enorme.

Ikke bare er verdensenerens rykte ødelagt, ekteskapet i fare og golfkarrieren satt på vent mens han prøver å fikse det. Sporten hans frykter en voldsom nedtur i oppslutning og inntekter.

Da Woods mistet åtte måneder av fjorårssesongen på grunn av en kneoperasjon, falt TV-seertallene i USA med 50 prosent. Denne gang er hans fravær ikke bare selvforskyldt, han har opptrådt på en måte som skremmer bort både sponsorer, tilskuere og TV-seere.

– Jeg har fått tekstmeldinger fra folk med barn som har Woods som sitt idol. De kvier seg for å fortelle dem om dette, for de vil ikke forurense tankene deres med hva han har gjort, sier golflegenden Greg Norman.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Woods har måttet innrømme å ha hatt et stort antall utenomekteskapelige forhold mens han utad framsto som den perfekte ektemann for sin svenske kone Elin Nordenstam. Dette ble kjent da han for to uker siden måtte behandles på sykehus etter å ha krasjet bilen, trolig i forsøket på å unnslippe kona under en krangel om overtrampene.

Trøbbel

En TV-kanal på New Zealand viste i helgen et intervju med Woods, gjort for et par uker siden, hvor han sier at han «alltid vil sette familien først».

Spørsmålet om hvilke firmaer som vil ha en hykler som talsmann er i ferd med å besvares. Gillette offentliggjorde lørdag at Woods ikke vil bli brukt i reklame i tiden som kommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når Tiger tar pause fra offentligheten, vil vi støtte hans ønske om privatliv ved å begrense hans rolle i våre markedsprogram, heter det i en uttalelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere av golfstjernens andre sponsorer har medgitt at de vil reevaluere avtalene. Det gjelder blant annet AT&T og Accenture. Nike og Gatorade støtter ham. Men ingen har vist en TV-reklame med Woods siden 29. november.

Reklameavtalene har hjulpet Tiger Woods til å bli den første idrettsmann som har tjent over en milliard dollar på sin idrett. Han har også i høyeste grad bidratt til at PGA-touren selv etter en finanskrise bader i penger.

– Dette er skremmende, virkelig skremmende. Det er ingen grunn til å narre seg selv. Vi tjener mye mer fordi vi er heldige nok til å spille golf samtidig med Tiger Woods, sier Graeme McDowell.

– «Ubestemt tid» er et skummelt uttrykk. Det er ikke bra for oss, sier Geoff Ogilvy.

Prispengene på PGA-touren er firedoblet siden Woods slo gjennom.

Råd fra Daly

Om Tiger Woods ikke hadde forstått det tidligere, skjønte han trolig hvor store problemer han har da John Daly ringte ham for å tilby ekteskapsrådgivning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Daly, som har vært gift fire ganger og er kjent for å ha rotet til livet sitt omtrent så fullstendig som det er mulig, bestemte seg for å dele noen tips med Woods.

– Men han ville ikke snakke med noen, sier Daly og går i rette med golfspillere som har refset Tiger Woods for oppførselen hans.

– Det sies at ingen er større enn sporten selv. Men Tiger er det.

Inntil videre vil Tiger Woods konsentrere seg om å gjenvinne tilliten til Elin og parets to små barn.

– Jeg må fokusere oppmerksomheten min om å bli en bedre ektemann, far og person, skriver han på sitt nettsted. (©NTB)