Lavere bomtakster for bobiler og personbiler

Bobiler og tyngre personbiler skal betale samme bomtakster som lettere biler. Det vil styrke Norge som reisemål for bobilturister, tror regjeringen.

Lavere bomtakster kan sikre flere turister til Norge. Det håper regjeringen, som senker prisene. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby ( NTB scanpix)

Lavere bomtakster kan sikre flere turister til Norge. Det håper regjeringen, som senker prisene. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby ( NTB scanpix)

– I dag betaler mange bobiler samme takst som vogntog. Det oppleves urimelig. Nå endrer vi dette, og de fleste bobiler likestilles med personbiler, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Endringene trer i kraft 4. april, og ministeren håper tiltaket vil få flere bobilturister til Norge. Dagens bomtakster for tunge biler er to til fem ganger høyere enn for personbiler.

Les også:  Regjeringen vil kreve inn 21 milliarder i bompenger

– Jeg tror flere vil reise til Hitra og Frøya med bobil når de må betale 119 kroner, og ikke 595 kroner, som i dag. Et raskt regnestykke viser også at for strekningen Oslo-Nordkapp vil prisen gå ned fra 539 kroner til 231 kroner. Med denne endringen håper jeg flere velger å kjøre på norske veier, fremfor å kjøre om Sverige, sier Solvik-Olsen.

Den nye ordningen gjelder biler over 3.500 kilo som går under kjøretøygruppe M1. Det inkluderer de fleste bobiler, campingbiler og større personbiler. For at bilistene skal kunne benytte seg av de lavere takstene må de skaffe seg en elektronisk brikke med gyldig avtale.

Les også:  Vegvesenet hever bompengekontrakt med IBM

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden