Fortsatt damer, men ikke panserdamer

På bilmessen i Shanghai er de tidligere lettkledde bilmodellene blitt til vertinner i pent tøy.

Lekre modeller med korte skjørt, mye sminke og dype utrigninger har til nå vært en stor del av bilutstillinger.

Men på bilmessen i Shanghai denne uken er de lekre panserdamene byttet ut.

Se video øverst i artikkelen.

Forrige uke ble det bestemt at panserdamer skulle forbys for at bilentusiastene skulle fokusere mer på bil og mindre på damer.

Mer enn bare et smil

Ikke misforstå, det er fortsatt mange pene damer å se på bilmessen, men de er alle kledd i pent og sømmelig tøy.

– Da jeg var en panserdame ble jeg bedt om å bære fargerik sminke og overdrevne kostymer. Nå er det ingen bilmodeller, men bare vertinner som ser mer seriøse ut, sier én av flere vakre vertinner i Shanghai, 22 år gamle Zhao Yuyin.

Les også: Nå blir det forbud mot panserdamer – og barn

Nå må damene gjøre mer enn å smile, for disse vertinnene skal representere bilen og selskapet, og skal være behjelpelige med de spørsmål bilentusiastene måtte stille.

Fortsatt høye krav

Selv om det ikke lenger krever store pupper og flott rumpe for å vise frem en bil stilles det fortsatt høye krav til de modellene som ønsker jobb som vertinne.

– De krever at vi skal være minst 173 centimeter høye, slik som før, men nå krever de også at vi skal se ordentlige og imøtekommende ut, og snakke standard mandarin, sier vertinne Xu Fanting som er fornøyd med å slippe tung sminke og snaue klær.

– Jeg er veldig fornøyd med at panserdamer nå er forbudt. Det er bilene som skal være stjernene på en messe som dette, ikke damene, sier den globale presidenten for Ford Lincoln Motor Company, Kumar Galhotra.

Les også: Bilene som får hjertet til å slå

Barn også forbudt

Arrangørene av bilmessen holdt ord om å fjerne panserdamene, men forbudet mot å ta med barn på messen ble ikke nevnt med ett ord denne gangen.

Det ble nemlig bestemt at ingen barn var tillatt på bilmessen på grunn av «sikkerhetsmessige tilsyn».

Men ut ifra de første bildene fra messen kan det se ut til at de besøkende har holdt seg til regelen og latt smårollingene bli hjemme.

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden