Lego lanserer sin første figur i rullestol

Til sommeren er det klart for den første Lego-figuren med funksjonshemning. Foto: AFP Photo
Til sommeren er det klart for den første Lego-figuren med funksjonshemning. Foto: AFP Photo
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leketøysprodusent svarer på krav om å lage leker som reflekterer mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Få leker ser ut til å ha evnen til engasjere og trollbinde unge og gamle i like stor grad som Lego. Over 80 år etter at Lego-gruppen ble etablert, eier hvert eneste menneske på jorden i snitt 80 Lego-klosser hver, og fortsetter suksessen så vil det innen 2019 være flere av de små gule figurene enn det vil finnes mennesker på Jorden.

Utvalget av figurer virker nærmest grenseløst, men det var spesielt en ting som glimret med sitt fravær inntil britiske Rebecca Atkinson tok affære. Hun opprettet kampanjen #ToyLikeMe på change.org der hun oppfordret blant annet Lego til også å inkludere funksjonshemmede figurer. 200.000 signerte på oppropet, og nå har det altså båret frukter.

Les også: Ser du hvorfor denne bilen er så spesiell?

Nylig presenterte Lego sin første figur i rullestol. Gutten, som er ikledd lue og hettegenser, får selskap av en hund til å hjelpe seg i hverdagen. Figuren vil inngå i Lego City-serien og ankommer butikkhyllene til sommeren i et sett som har fått navnet «Fun in the Park».

Rebecca Atkinson reagerte med glede da nyheten ble kjent.

– Vi er hinsides glade nå. Lego har 150 millioner funksjonshemmede barn, deres mødre, fedre, hunder og hamstere veldig veldig glade, sier hun i en uttalelse.

Les også: Når barn får velge mellom leker og farlige kjemikalier