Ga sin syke datter cannabis – nå får han ikke se henne mer

Artikkelen fortsetter under annonsen

Adam Koessler ga sin kreftsyke to-åring medisinsk cannabis. Som et resultat av det risikerer han fengselsstraff. Nå har 90.000 skrevet under på et opprop for at han skal slippe straff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Australske Adam Koessler ga sin kreftsyke datter Rumer Rose (2) medisinsk cannabisolje blandet med kokos i et forsøk på å lindre hennes smerter og symptomer.

Faren mente han tydelig kunne se at behandlingen han ga henne, hadde lindrende effekt.

– Hun sa: ‘Pappa, magen gjør ikke vondt’ og hun kunne spise ordentlig og begynte å gå opp i vekt. Hun fikk mer energi og hun ville gå ut med meg istedenfor å ligge på rygg med beina i været, sier Koessler til den australske avisen Newcastle Herald.

Pågrepet på sykehuset

2. januar ble han pågrepet på sykehuset i Brisbane for besittelse av narkotika og for å ha gitt narkotika til en mindreårig.

Adam Koessler skal for retten tirsdag 20. januar. I mellomtiden har han ikke fått lov til å se sin syke datter, som har 50 prosent sjanse for å overleve.

Siden Rumer ble tatt av cannabis-behandlingen har tilstanden hennes forverret seg, og hun ligger nå på intensiv-avdelingen og får morfin etter å ha hatt en rekke anfall, ifølge Newcastle Herald.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Første jul uten Odin

Får enorm støtte

Arrestasjonen av Koessler har provosert forkjempere for cannabis til medisinsk bruk, som mener foreldre er i sin fulle rett til å behandle barna sine med en effektiv medisin.

Den desperate faren opplever en enorm støtte. 90.000 personer har skrevet under på et opprop for at faren skal slippe rettssak og fengsling.

I oppropet står det blant annet: «Det er umenneskelige og urett å holde en forelder, som handlet av kjærlighet til sitt barn for å forlenge livet hennes, borte fra henne under en så alvorlig sykdom. […] denne avgjørelsen strider mot det vi allerede vet, og som er godt dokumentert, om fordelene ved medisinsk cannabisolje».

Videre i oppropet argumenteres det med at bruk av cannabis i medisinsk behandling er legalisert i mange land og områder i verden, og at det har en dokumentert effekt.

Les også: Jente (6) fikk 100.000 julehilsninger

Samler inn penger for å dekke utgifter

Adam Koessler har opprettet en Facebook-gruppe kalt Fearless Father som har fått over 40.000 likerklikk.

Ifølge nettavisen Mirror har det blitt samlet inn over 3000 australske dollar, eller omtrent 18.500 kroner, for å dekke Koesslers rettslige utgifter.