Meny

Ni av ti er fornøyde med helsevesenet

Helseminister Bent Høie er ikke overrasket over at det store flertallet er fornøyd med helsetjenestene. Her er han på akuttmottaket til Ringerike sykehus. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni av ti som svarer i en ny spørreundersøkelse er fornøyde med dagens helsevesen. Samtidig tror bare sju av ti at de får like god behandling som gamle.

Det er TNS Gallup som har utført undersøkelsen for Gjensidige, skriver Aftenposten.

Rundt halvparten av dem som svarer, mener det private helsevesenet er bedre enn det offentlige, og tre av ti regner med å måtte bruke private aktører i framtida. To av ti tror kvaliteten kommer til å bli dårligere ved offentlige sykehus.

Helseminister Bent Høie (H) er ikke overrasket over at det store flertallet er fornøyd med helsetjenestene.

– Det forteller mye om den fantastiske jobben som gjøres i helsevesenet. Men det er fortsatt forbedringspotensial, sier han.

Helseministeren mener Norge har løsninger som gjør at befolkningen skal kunne være trygge også i framtida, men at det vil kreves endringer. Han uttrykker glede over at mange i undersøkelsen oppgir at de satser på mosjon og trening.

– Vi må først og fremst bli flinkere til å forebygge. Mange sykdommer og tilstander er livsstilsrelaterte. Det er viktig å hjelpe folk til å meste sitt eget liv, men vi må også endre måten helsetjenesten jobber på. Vi må jobbe mer på tvers og ta i bruk ny teknologi for løse fremtidens utfordringer, sier Høie.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus