Meny

Når er det greit å dra fram telefonen?

Når er det greit å bruke smarttelefonen, og når bør den ligge i lomma? Den utstrakte bruken av telefonen utfordrer tradisjonell sosial etikette. Illustrasjonsfoto: AP/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny undersøkelse kan gi deg svaret.

Det er helt greit å bruke telefonen når du går på gata eller er på offentlig transport.

Men sitter du ved spisebordet med familien, eller i kirken er det ikke greit, skriver AFP Relaxnews, som viser til en ny undersøkelse.

88 prosent av de som er spurt, sier at det ikke er passende å dra fram telefonen under familiemiddagen, og 95 prosent sier at det er ugreit å bruke telefonen på kino.

Men respondentene er ærlige på at de ikke alltid gjør som de burde.

89 prosent sier at de har tatt fram telefonen i sosiale sammenhenger.

Pew Research Center, som har gjort undersøkelsen, har bitt seg merke i at etikette har blitt en utfordring ettersom bruken av smarttelefoner bare vokser.

– At man alltid er på, har brutt med de tradisjonelle sosiale normene om når det er passende for folk å bryte en samtale for å ha kontakt med andre via telefonen, sier Lee Rainie i Pew.

Ifølge AFP har undersøkelsen vist at adferd som tidligere har blitt oppfattet som uhøflig, nå har blitt akseptabelt.

23 prosent av de spurte sier også at de tar fram telefonen når de er på offentlig sted for å unngå kontakt med andre mennesker.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus