Meny

Hva lanserer Apple i kveld?

PÅ SCENEN: Om få timer skal Apple-sjef Tim Cook vise frem siste nytt fra selskapet. (Foto: David Paul Morris / All Over Press / Getty Images)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg pressekonferansen fra klokken 19.

Det er store forventninger til kveldens Apple-pressekonferanse.

Selskapet har invitert utvalgt presse til et arrangement i San Francisco, og skal vi tro ryktene, får vi se flere nyheter, og trolig også en helt ny produktkategori.

Klokken 19 sparkes det hele i gang.

Apple streamer også pressekonferansen på nettet, og vil du selv følge med, må du gå inn på apple.com/live. Det fungerer riktignok bare i Safari på Mac, iPhone og iPad, eller på Apple TV.

Følg pressekonferansen nederst i saken

Nye iPhones

IPHONE 6: Slik tror man Apples nye telefon kommer til å se ut. Denne fant vi utstilt på IFA-messen i Berlin i forrige uke. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)IPHONE 6: Slik tror man Apples nye telefon kommer til å se ut. Denne fant vi utstilt på IFA-messen i Berlin i forrige uke. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Det meste tyder på at iPhone 6 blir lansert på kveldens pressekonferanse.

Vi har oppsummert ryktene rundt telefonen tidligere, men i korte trekk dreier det seg om en større telefon enn tidligere, med 4,7-tommers skjerm samt robust safirglass, en helt ny design og støtte for NFC.

Man tror også det kan bli lansert en enda større modell, en såkalt phablet, med 5,5-tommers skjerm. I tillegg får vi nok vite datoen for når iOS 8 blir sluppet for nedlasting.  

Les også: De første iPhone 6-dekslene er allerede her

Endelig iWatch?

Aller mest spenning er det imidlertid knyttet til Apples myteomspunne smartklokke, iWatch. Det har gått rykter om den i årevis, men alle forståsegpåere synes å være enige om at Apple endelig vil lansere sin første «wearable».

Før helgen ble det dessuten kjent at selskapet hadde ansatt den berømte industridesigneren Marc Newson, ifølge Digi. Han han blant annet laget en rekke klokker, noe som ikke akkurat har lagt en demper på spekulasjonene.

Akkurat denne lanseringen kan bli ekstra viktig fordi markedet for ha-på-teknologi lenge har blitt omtalt som det neste store, men fremdeles har det ikke tatt av.

Nå er det jo ikke sikkert navnet blir iWatch engang, det har også vært snakk om iBand, iFit og iWear.

Så hvordan kommer den eventuelle iWatch-en til å bli?

LAGET AV APPLES NYE DESIGNER: Her er en av klokkene Marc Newson designet 1986. Vil iWatch ligne på denne? (Foto: MARC NEWSON LTD.)LAGET AV APPLES NYE DESIGNER: Her er en av klokkene Marc Newson designet 1986. Vil iWatch ligne på denne? (Foto: MARC NEWSON LTD.)

Ifølge Mashable går ryktene rundt designen i alle mulige retninger. Det har vært snakk om at den vil få en kurvet skjerm som Samsung Gear Fit , men den kan også få en rund skjerm som Moto 360.

Et annet rykte sier at den også vil komme i flere størrelser.

Trolig i salg neste år

Nøyaktig hva iWatch vil kunne brukes til, gjenstår å se, men den vil antagelig gjøre som de fleste andre smartklokker på markedet og vise varsler og annen nyttig informasjon på håndleddet ditt.

Apple har også en helsesatsing på gang i kommende iOS 8, så den vil trolig få funksjoner for å telle skritt og kalorier, spore søvn og måle puls.

Ifølge ryktene vil den dessuten få støtte for NFC, akkurat som de nye iPhone-modellene, som vil fungere sammen med en ny mobilbetalingsløsning, skriver The Verge.

Skulle Apple avduke en iWatch i kveld, forventes det riktignok at den ikke vil komme i salg før neste år. Om noe av dette stemmer, får vi altså vite klokken 19 i kveld.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus