Meny

Slik vil vi ha grillen nå

NÅ SKAL DET VÆRE FARGE PÅ GRILLEN: Det er flere produsenter som nå kommer med farger på grillene sine, her vist med Jamie Oliver-grill som eksempel. (Foto: Produsenten)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere brennere, og gjerne fargerikt. Deter noen av trendene innenfor griller nå.

Vi er på vei vei inn i høysesongen for grilling: Grillmaten er på plass i hyllene, og grillene er på plass i butikkene og kampanjeavisene.

Oppskriften på en perfekt burger får du her!

- Vi ser tydelig at grill er en høyinteressekategori, og grill er i vinden som aldri før, sier Morten Tornøe, kategoriansvarlig for grill hos Jernia.

- Vi ser at salget i år går mot mye av det samme som i fjor; det er fortsatt mye gass som selges tidlig i sesongen - mens kullgrillene har høyden på salget inn mot sommerferien, mot juni, forteller Tornøe.

Les også: Slik sjekker du gass-slangen på grillen

Litt dyrere griller

Ifølge kategorisjefen hos Jernia, ser de også at forbrukerne nå kjøper litt dyrere griller.

- Vi ser at prispunktene løfter seg. Før solgte vi flere griller i et lavere prispunkt. Nå selger vi flere griller på et høyere prispunkt enn vi har gjort tidligere, forteller Tornøe til DinSide.

- Vi selger flest til rundt 4.000 til 4.500 kroner, sier han.

I det prissjiktet får du ifølge kategorisjefen veldig mange gode griller, men han understreker at de har griller i veldig mange prisklasser. Gassgriller har de helt fra 1.500 kroner - og oppover.

Jernia fører også et par typer griller som tidligere har vært mer for storkjøkken/restaurantbransjen. Nå kan du aktså få «folkeutgavene» av disse, som altså er de samme grillene som for restaurantene, men bare mindre - men dette er mer for de med spesiell interesse for grilling.

Hellstrøm-grillen er en pelletsgrill som kom i fjor, og som har fått mye publisitet.

En annen «restaurantgrill-for-folket» er keramiske kullgriller av merket Primo. - Men dette er ikke griller for folk flest, hovedmajoriteten kjøper gassgriller, sier Tornøe.

Og disse «ekspertgrillene» er også kun tilgjengelige hos utvalgte butikker. Hellstrøm-grillen koster 18.000 kroner, og Primo-grillene kommer i ulike størrelser og koster fra 8.000 kroner.

Les også: Her er den beste ketsjupen

Og nå kommer fargene!

De aller fleste grillene på markedet er fremdeles sorte eller sølvfarget, men det er likevel flere produsenter som kommer med mer farger på grillen, og som sier at dette er blitt mer populært.

Nå kommer blant annet Weber med ulike farger på flere av sine modeller - om enn noe mer diskret fargebruk.

Jamie Oliver-grillene er litt mer vågale i sitt fargeuttrykk, og dette er ifølge importøren blitt godt mottatt.

- I fjor kom det litt hvite griller og Jamie Oliver-grillene kommer i mange farger - og disse har fått overraskende god mottakelse, så markedet er nok modent for litt mer spreke farger, sier Marianne Haug Emblemsvåg, markedssjef i Sunwind Gylling AS til DinSide.

Også Landmann kan fortelle om økt interesse for fargede griller.

- Vi kan se at man gjerne vil ha litt farger på grillene, den tradisjonelle helt rustfrie overflaten over hele grillen blir det mindre og mindre av. I hovedsak er det sort i kombinasjon med krom som er det mest populære, men også hvit og bourdeaux/rød farge er spennende farger for sesongen, forteller André Rusthen, salgssjef hos Landmann Norge AS til DinSide.

Les også: Slik vasker du grillristen

Tre brennere er nok ... men mange vil ha mer

For to år siden vi skrev at nå skulle alle ha stor grill. Én ting er størrelse, men en annen ting er også brennere.

Tornøe forteller til DinSide at de selger desidert mest av griller med tre brennere, og dette er tilstrekkelig for en vanlig familie. Emblemsvåg i Sunwind sier imidlertid at de ser en endring i dette, mot at flere nå kjøper griller med fire brennere.

- Der har trenden endret seg litt. For fem år siden skulle alle ha tre brennere, nå er det fire brennere som er bestselgeren, sier Emblemsvåg.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus