Frister det med pulver-øl?
Er du både miljøforkjemper, friluftselsker og ølhund, er dette perfekt.
Gründeren Patrick Tatera i Alaska i USA så seg lei på at overflødig emballasje skader miljøet.
I tillegg har han lyst på en kald belønning når han har nådd en fjelltopp eller padlet over en innsjø.
Løsningen? Pulver-øl!
Gjennom sitt firma Pat’s Backcountry Beverages skapte Tatera en oppskrift på et ølkonsentrat som kan bli omgjort til en skummende halvliter på fjelltoppen eller ved innsjøen.
Alt en trenger å gjøre, er å blande pulveret med vann og bruke en kullsyremaskin, og vips har du en drikkeklar øl.
Prøv også: Multekrem og trappistøl
Konseptet skal få ølglade campingturister og turgåere til å slippe å måtte slepe med seg dusinvis av ølbokser i ryggsekken, og samtidig gi dem leskende forfriskninger i friluft.
Ølkonsentratet har en alkoholprosent på nivå med vodka og whisky, men den blir svakere når vann og kullsyre tilsettes.
Selskapet selger også bærbare kullsyremaskiner. Pulverølet er ventet å komme for salg i midten av september i år, og mange internasjonale distributører har allerede meldt sin interesse.
Saken er oversatt og tilrettelagt av Gaute Bergsli/ABC Nyheter.