Hjerneaktivitet som passord

TANKENE SOM PASSORD: Ved hjelp av et Bluetooth-hodesett med en EEG-måler kan brukere logge seg inn på nettsider med tankene. Foto: NTB Tema
TANKENE SOM PASSORD: Ved hjelp av et Bluetooth-hodesett med en EEG-måler kan brukere logge seg inn på nettsider med tankene. Foto: NTB Tema

Nytt system lar brukerne logge seg på en nettside med tankene. Her er flere nyheter fra teknologiverdenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens passordbaserte løsning for innlogging på nettsider begynner på mange måter å bli gammeldags.

Flere IT-aktører har derfor begynt å tenke nytt, og et team ved UC Berkeley School of Information i California har for eksempel presentert et system som bruker hjerneaktivitet som innloggingsmetode.

Bluetooth-hodesettet «MindSet» har en EEG-måler (nevrofysiologisk måling og registrering av hjernens elektriske aktivitet, red.anm.) som lar brukerne logge inn ved hjelp av individuelle mentale oppgaver, som for eksempel å fokusere på sitt eget åndedrett eller forestille seg at de utfører en bestemt aktivitet. Oppgavene kalles «pass-thoughts», eller «passtanker» på norsk.

(Kilde: Tek.no)

Slutt på kundestøtte

Ifølge analysebyrået Net Applications er markedsandelen til det aldrende operativsystemet Windows XP fremdeles oppe i hele 38,99 prosent.

Brukerne av 2001-systemet begynner imidlertid å få dårlig tid hvis de fortsatt ønsker kundestøtte fra Microsoft.

Om under ett år, 8. april 2014, blir nemlig all support av systemet avsluttet for godt. Det samme gjelder flere andre Microsoft-tjenester, inkludert Internet Explorer 6 på Windows XP, Office 2003 og Exchange Server 2003.

Med i den digitale graven går også Exchange Server 2010 Service Pack 2, mens nyere servicepakker får leve litt lenger – inkludert XP-modusen i Windows 7. (Kilde: Tek.no)

Les også: Har utviklet en svevende datamus

Oslo blir verdens raskeste

Reisende med T-banen i Oslo opplever ofte at mobildekningen er dårlig. Mens det er 3G-dekning på utsiden av tunnelene, er det nemlig kun 2G inne i tunnelene. Nå vil imidlertid mobiloperatørene installere 4G.

Kollektivtransportproduksjon (KTP) og Telenor har nemlig inngått en avtale som skal sikre de reisende dekning og hastighet som ingen andre T-baner i verden har maken til, skal vi tro KTP og Telenor.

Selv om det er Telenor som står for infrastrukturen, er utbyggingen og investeringene et felles prosjekt mellom Telenor, NetCom og Tele2. Det betyr at du vil få den samme dekningen i tunnelene uansett hvilken operatør du benytter. Utbyggingen starter nå og er beregnet ferdig i løpet av 2014.

(Kilde: Tek.no)

Digital død

Nå lanseres en ny funksjon som forteller Google hva som skal gjøres med innholdet du har lagt igjen hos selskapets tjenester, om du skulle forlate denne verden eller av andre grunner ikke lenger er i stand til å bruke internett.

Funksjonen heter på norsk «inaktiv konto-kontroll». Om du ønsker å ta dine digitale eskapader med deg i graven, kan du for eksempel velge at Google simpelthen skal slette alt innholdet etter tre, seks, ni eller tolv måneder med inaktivitet.

Alternativt kan du sørge for å få sendt materiale fra tjenester som YouTube, Gmail, Google+, Drive, Picasa og Blogger til andre betrodde personer, om du ikke ønsker at alt skal gå tapt.

Før Google foretar seg noe som helst, vil imidlertid brukeren motta en advarsel via tekstmelding på mobiltelefonen, samt en epost til en alternativ adresse. Dermed har du altså en siste mulighet til å ombestemme deg – om du fremdeles skulle være i live.

(Kilde: Tek.no)

Les også: Denne lar deg trene mens du jobber

Aldri tom for strøm

Fjerde generasjon av Intels Core i-prosessor, også kjent som «Haswell», skal etter sigende by på et lavere strømforbruk for bærbare datamaskiner enn sine forgjengere.

Haswell-plattformen kan bruke så lite som hundre milliwatt på tomgang – altså når datamaskinen er påslått og koblet til internett, mens skjermen er avslått og ikke aktivt kjører noen programmer.

Dagens bærbare bruker omtrent tre watt på tomgang. I teorien kan da altså bærbare PC-er med Haswell komme ned i 1/30-del av strømforbruket til dagens PC-generasjon – vel å merke når de ikke gjør noe.

(Kilde: Tek.no)

Personvernpolicy