Verdens lengste skjegg tilhørte en nordmann

I går ble skjegget til Sarwan Singh (venstre) målt til 1,895 meter. Men han sitter vel med skjgget i postkassa sammenlignet med skjegget til nordmannen Hans Langseth (5,33 meter). Foto: Scanpix / <font face="HELVETICA, ARIAL" size="-1">Institute                for Regional Studies, NDSU, Fargo.</font>
I går ble skjegget til Sarwan Singh (venstre) målt til 1,895 meter. Men han sitter vel med skjgget i postkassa sammenlignet med skjegget til nordmannen Hans Langseth (5,33 meter). Foto: Scanpix / Institute for Regional Studies, NDSU, Fargo.

<pKanadiske Sarwan Singh har kanskje verdens lengste skjegg i dag, men hårpryden hans blir bare barnemat i forhold til skjegget til norske Hans Langseth.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag fråtser mange aviser i nyheten om at den kanadiske læreren Sarwan Singh skal ha verdens lengste skjegg.

Mens 42 åringen stod med vått, ugredd skjegg klarte dommerne å måle ansiktshåret hans til hele 1,895 meter, noe som regnes for å være vel og bra i de fleste avisredaksjoner verden over.

– Jeg føler en himmelsk lykke og takker Gud for at han valgte å gi verdens lengste skjegg i gave til meg, sa Singh til canada.com da målingen fant sted i den kanadiske byen Surray i går kveld.

La oss bare håpe at kanadieren ikke er hårsår. For selv om skjegget hans er lengre enn de fleste, har han fortsatt en hårreisende lang vei å gro dersom han ønsker å ta opp kammen med nordmannen Hans Langseths imponerende skjeggvekst.

Fem meter skjegg

Da Langseth døde i 1927 ble hårpryden hans målt til utrolige 5,33 meter. Ifølge redaksjonens kalkulator er det hele 343,5 centimeter lengre enn Singhs hår-stusselige 1,895 meter.

Dersom man regner at et gjennomsnittsskjegg vokser med 1 centimeter i måneden, vil Singh trenge 28,5 år på å slå nordmannens bragd. Med mindre han ønsker å sitte med skjegget i postkassen, i kampen om verdens lengste skjegg.

Født på Eidsvold

Ifølge avisen Nationen var Hans Langseth født på Eidsvold, men utvandret til Amerika i tjueårsalderen. Her skal han ha oppdaget at skjeggveksten skjøt fart (alt er jo, som kjent, mye større i Amerika) - og en dag bestemte han seg kort og godt for å la det gro for å se hvor langt det kunne bli.

Og som allerede nevnt, skjønte den godeste Langseth snart at det kunne bli fryktelig langt.

Skjegget ga Langseth en viss berømmelse, og før han døde i Kensett, Iowa, skal han ha turnert rundt om i statene med sirkus.

Personvernpolicy