Rollespillets far er død

Mannen bak Dungeons & Dragons er død. Gary Gygax ble 69 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gary Gygax døde 4. mars, 69 år gammel. Foto: Wikipedia.Gary Gygax døde 4. mars, 69 år gammel. Foto: Wikipedia.

Mannen som er regnet som rollespillets far, Gary Gygax, døde tirsdag i sitt hjem.

Han ble 69 år gammel.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge hans hustru, Gail Gygax, skal Gary Gygax de siste årene ha slitt med dårlig helse.

Dungeons & Dragons

Det var i 1974 Gary Gygax og hans kompanjong Dave Arneson skapte det som kanskje er verdens mest kjente rollespill, Dungeons & Dragons. Med et ønske om å leve ut historier fra fantasybøker som Ringenes Herre, lagde de et terningbasert rollespill med en handling satt i en middelalder-verden der både magi og monstre finnes i mange former.

Spillet ble raskt en suksess, og slo spesielt an blant tenåringsgutter. Dungeons & Dragons (populært kalt D&D) markerte starten på penn- og papirrollespillene, og har vært regelgivende for svært mange senere rollespill.

Spillet har også resultert i flere dataspill, bøker og filmer.

I et intervju høsten 2006 uttalte Gygax at han ikke syntes rollespillene i dag har forandret seg nevneverdig siden oppstartet av D&D på syttitallet:

– Bortsett fra at det har blitt mulig å spille over internett er det ingen ting som har skjedd. Den eneste forskjellen er at man har fått ferdighetsbaserte systemer. Det er disse jeg selv foretrekker å spille, sa han.

Glad for suksessen
Ifølge Gail Gygax skal Gary Gygax ha vært svært glad for den enorme mengden tilhengere og fans Dungeons & Dragons har skaffet seg gjennom årene. Mange av disse var også hyppige gjester hos familien ved Lake Geneva, sørvest for Milwaukee, USA.

Tiltross for en sviktende helse, klarte Gygax så sent som i januar i år å holde ukentlige turneringer i det populære rollespillet.

– Det betydde veldig mye for ham å høre fra folk over hele verden om hvordan han hadde hjulpet dem med å bli lege, bli advokat og politi - og alt han gav dem, forteller Gail Gygax til AP.

Gary Gygax etterlater seg kone og seks barn.

Personvernpolicy