Vil lage film i løpet av fem år

Bård Tufte Johansen (fra høyre), Harald Eia og Atle Antonsen under pressekonferanse på Rockefeller i Oslo  i anledning premieren på «Uti Vår Hage 2». Foto: Lise Åserud / SCANPIX .<p> </p>
Bård Tufte Johansen (fra høyre), Harald Eia og Atle Antonsen under pressekonferanse på Rockefeller i Oslo i anledning premieren på «Uti Vår Hage 2». Foto: Lise Åserud / SCANPIX . 

Torsdag har Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen premiere med «Uti Vår Hage 2» på NRK. Nå vil de lage film.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Hei Benjamin, vi trenger en kjapp oppdatering på hagensaken. Hvordan kan det ha seg at de som vet de blir filmet på tv er så humørløse? Alt er så helvetes alvorlig! Se om du kan få gjort en egen vinkling på dette. Jeg trenger saken ASAP.

Eposten er fra sjefen. Og sjefen bruker å være tydelig på at det er han som er sjef. Hans ord er en lov, på en måte. Jeg sender et rask svar tilbake. Den er grei, skriver jeg. Tar det med en gang.

En halvtime etterpå sitter jeg på Rockefeller hvor Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen skal presentere den nye komiserie «Uti Vår Hage 2» for pressen. Syv torsdager framover skal komikertrioen tulle og tøyse i beste sendetid og sette ting på den humoristiske dagsordenen.

Jeg skjønner ikke sjefen når han snakker om at de er humørløse og at alt er så alvorlig på TV. For det er de jo i hvert fall ikke. Tvert i mot, vil jeg si. Folk gleder seg til premieren torsdag. Jeg gleder meg jeg også.

Jeg må bare finne min egen vinkling, få utsagnet som ingen av konkurrentene har. Sjefen har blitt helt nazi på dette. Det holder jo liksom ikke å fortelle at humorgutta nå er ute med ny serie. For det er noe alle vet. Du må jo omtrent ha bodd i Kenya den siste tiden for ikke å ha fått med deg det.

Trolig har du allerede lest nyheten et annet sted før du leste det her. Og da nytter det ikke for meg å komme krypende etter med hvitt flagg for å rope at UT I VÅR HAGE 2 - KOMMER SNART!

Kjente fakta selger nemlig dårlig. Bare spør deg selv når du sist ble fanget av overskriftene «Krig er dumt», «Nedbørsrekord i Bergen» eller den klassiske «Hund bet mann».

- Serien tar utgangspunkt i store samfunnsproblemer. Vi vinkler det på de store overbygningene. Men det betyr ikke at det er et budskap, at det er som en slags stil på skolen, sier Harald Eia til oss journalistene.

Bare at han sier det bedre enn meg. Han sier det mye bedre. Han sier det såpass bra at mine pressekollegaer ler. Jeg ler jeg også. Og jeg ler enda mer når humorgjengen like etterpå viser klipp fra den nye serien. Da ler jeg kanskje høyest av alle. Jeg klarer bare ikke formidle det med ord.

Og da er vi på punkt to av det jeg sliter med. Jeg sliter med å få noe som er morsomt i utgangspunktet til å bli like morsomt etter at det er ført i pennen av meg.

Jeg har alltid slitt med det, helt fra den gangen det var karneval i barnehagen og alle skulle kle seg ut for å ha det åh så gøy! Det var ikke noe morsomt i det hele tatt, husker jeg. Tvert i mot kan jeg hilse og si at det var dritkjedelig. Etter kort tid rev jeg kostymet av meg (jeg tror jeg skulle være en klovn) og gjemte meg bort for å lese en bok.

Fortsatt er det slik at jeg alltid er den første som tar av kostymet når det inviteres til karneval. Jeg frykter det som forventes. Jeg vil mye heller dukke opp som klovn når de andre står der uten kostymer og trenger noe som livner opp.

Og nå er det altså på en måte karneval igjen. «Uti Vår Hage 2» er kjempemorsomt og det forventes at jeg skal skrive noe morsomt. Men nok en gang har jeg tatt av meg kostymet - og igjen sitter jeg med oppramsing av kjente fakta. Og mine tilmålte fem minutter med de norske stjernekomikerne har allerede blitt til fire - etter at Se og Hør spiste av tiden min.

Derfor blir ikke intervjuet mitt bedre enn dette:

Benjamin Bust: Dere er jo straks klar med ny humorserie på NRK. Har dere noen favoritter dere vil trekke fram?

Bård Tufte Johansen: Ja, vi har en scene i episode tre som vi er veldig fornøyd med. Det handler om en fyr som absolutt vil på Norge Rundt, derfor kidnapper han datteren til Norge Rundt sjefen. Og så oppstår det litt Stockholmsyndrom og litt fram og tilbake - og dette er rørende.

Harald Eia: Ja, det er et filmatisk øyeblikk og et stort kick.

Atle Antonsen: Personlig må jeg innrømme at jeg også er veldig glad i Oslo-losen til Harald Eia. Det er en karakter som Harald har inni kroppen, og han kunne holdt på kontinuerlig i mange timer i den rollen.

Benjamin Bust (tre minutter igjen): Hvordan er det å jobbe så tett sammen da?

Bård Tufte Johansen: Utrolig, det er ren glede. Harald og jeg er jo veldig innkjørte fra gammelt av, så det kunne fort blitt gnissete når Atle kom, men det fungerer som bare rakkern.

Atle Antonsen: Det har nok også med det å gjøre at vi fokuserer lite på oss selv.

Harald Eia: Vi tjener jo på dette samarbeidet også, det blir litt sånn for egen vinnings skyld.

Atle Antonsen: Jeg er jo selv en helt middelmådig komiker, og da er det ikke like interessant for meg å jobbe med folk som er enda dårligere enn meg.

(Her får Bård en telefon, eller må på do, han er litt uklar på det punktet, og jeg spør om det ikke kommer en film snart.)

Benjamin Bust (ett minutt igjen): Kommer det ikke en film snart?

Harald Eia: Vi føler veldig for en film. Dette er noe vi snakker mye om. Det handler bare om at vi må sette oss ned en dag og jobbe fram noen ideer. Vi vet ikke om det skal bli episodebasert eller litt sånn som filmene til Monty Python med en historie i bunn.

Benjamin Bust (tretti sekunder igjen): Når er det filmen kan bli ferdig da, håper og tror dere den kan komme i løpet av tre år?

Atle Antonsen: Håper: Ja. Tror: Nei.

Harald Eia: Men den kommer.

Atle Antonsen: Si fem år da.

Og jeg tenker bingo. Nå har jeg gitt sjefen det han vil ha. Nyheten som han sikler etter. Det kommer film med Bård, Harald og Atle innen fem år. Jeg har overskriften klar. Vil lage film i løpet av fem år, skriver jeg før jeg sender saken over til sjefen.

Responsen lar ikke vente på seg. Sjefen sender meg en epost.

Benjamin??! Jeg visste du var tett, men dette slår vel det meste!! Jeg ba om en sak på innslagene med Stein Erik Hagen på tv i går. Hvordan går det an å misforstå akkurat det? Den rullet og gikk hele kvelden, Ut i vår hage med de Lille Lørdag-dustene er jo kjørt for lenge siden. Dessuten brukte du fire timer på den. Jeg får heller ta det selv ...


Forrige kapittel: God idé fra sykesenga .

Bli venn med Benjamin Bust på Facebook.

Personvernpolicy