Meny

Raketter mot regnværsskyer under Beijing-OL

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens regnet siler ned i Norge, har kineserne en plan som skal sikre solskinn under OL neste sommer.

Zheng Guoguang som leder det meteorologiske instituttet i Kina, sier at forsøkene med å bekjempe dårlig vær med raketter er klare til å bli utprøvd.

Han sier at årets sommer er den siste sjansen meteorologene i Beijing og Kina får til å gjøre realistiske forsøk på regnbekjempelse. Derfor kommer meteorologene til å simulere hva som kan komme til å skje 8. august neste år, dagen da lekene åpnet i den kinesiske hovedstaden.

Det blir hevdet at historiske værdata forteller at det er 50 prosent sjanse for at det blir regn på åpningsdagen av OL. Sjansen for at det samme skal skje under avslutningsseremonien skal være omtrent like stor.

Målet til kineserne er i alle fall klart: Det blir satset mye på å få et OL i solskinn. Om de vil lykkes i sine bestrebelser, ja, det gjenstår å se, men det er i hvert fall sikkert at den teknologien kineserne nå tar i bruk er svært omstridt. (©NTB)

Sjekk været i Norge her.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus