Russland fryder seg over Mueller-rapporten

Justisminister William Barrs sammendrag av Mueller-rapporten. Foto: AP / NTB scanpix
Justisminister William Barrs sammendrag av Mueller-rapporten. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland reagerte med et «Hva sa vi» etter at spesialetterforsker Robert Mueller ikke fant bevis for at Moskva samarbeidet med Donald Trumps valgkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter 22 måneders etterforskning leverte Mueller sin rapport til justisdepartementet, og ifølge et sammendrag som justisminister William Barr offentliggjorde, ble det ikke funnet bevis for noen sammensvergelse mellom Trump-kampanjen og Russland.

Russiske tjenestemenn og medier som konsekvent har nektet for at Russland ønsket at Trump skulle vinne valget, frydet seg mandag over nyheten.

– Resultatet av Muellers etterforskning er en skam for USA og de amerikanske politiske elitene. Alle anklagene viser seg å være konstruerte, sier Aleksej Pusjkov, som er leder for informasjonskomiteen i Føderasjonsrådet, overhuset i den russiske nasjonalforsamlingen.

Bakgrunn: Mueller har ikke funnet bevis for sammensvergelse med Russland

Regjeringens talsmann Dmitrij Peskov var mer moderat og understreket at Russland aldri har blandet seg inn i andre lands valg og heller ikke har til hensikt å gjøre det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er vanskelig å finne en svart katt i et mørkt rom, særlig når katten ikke er der, sa han.

Kommentar: «Mistanken mot Trump lever videre»

34 personer, inkludert seks av Trumps medarbeidere og rådgivere, er siktet som resultat av etterforskningen. 25 av dem er russere som er anklaget for å ha blandet seg inn i valget enten ved å hacke demokratenes epost eller å ha drevet med desinformasjon på sosiale medier.

Russiske myndigheter har i månedsvis kalt etterforskningen en heksejakt som bare har til hensikt å sverte Russland i USA.

Aktuelt: Flere juridiske floker venter for Trump