To av El Chapos sønner siktet i USA

Som far så sønn(er): Joaquin «El Chapo» Guzman er dømt for blant annet å smugle mange tonn narkotika til USA. Mye tyder på at minst fire av sønnene hans følger i fars fotspor. Foto: United States Drug Enforcement Administration / AP / NTB scanpix
Som far så sønn(er): Joaquin «El Chapo» Guzman er dømt for blant annet å smugle mange tonn narkotika til USA. Mye tyder på at minst fire av sønnene hans følger i fars fotspor. Foto: United States Drug Enforcement Administration / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To av sønnene til Joaquin «El Chapo» Guzman, tidligere regnet som en av verdens mektigste kriminelle, er siktet for narkotikasmugling i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser det amerikanske justisdepartementet torsdag.

Joaquin (34) og Ovidio Guzman Lopez (28) er begge født i Mexico og er begge anklaget for medvirkning til innførsel og distribusjon av kokain, marihuana and metamfetamin fra Mexico og andre land til USA i perioden 2008 til 2018.

Siktelsen er blitt holdt hemmelig til torsdag for å skjerme etterforskningen og vitner.

Om de blir dømt, risikerer de 20 år til livstid i fengsel.

Faren deres, Joaquin «El Chapo» Guzman, ble tidligere denne måneden kjent skyldig på alle tiltalepunkter i en domstol i New York. Den 61 år gamle mexicaneren ble erklært skyldig i drap, hvitvasking av penger og smugling av mange tonn med narkotika til USA. Han blir trolig dømt til livsvarig fengsel når straffutmålingen kommer i juni.

En tredje sønn, Jesus Alfredo Guzman Salazar, ble i 2014 siktet for en rekke narkotikaforbrytelser og står fremdeles på topp 10-lista over de mest ettersøkte narkotikakriminelle i USA.

En fjerde sønn av El Chapo, Ivan Archivaldo Guzman Salazar, er innblandet i narkotikakriminalitet i hjemlandet, ifølge mexicanske myndigheter.