Hegerberg sier fortsatt nei til landslaget

Ada Hegerberg sier fortsatt nei til landslaget. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Ada Hegerberg sier fortsatt nei til landslaget. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ada Hegerberg sier til Aftenposten at ingenting er forandret når det gjelder hennes avgjørelse om å si nei til det norske landslaget i fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag kvalifiserte de norske kvinnene seg for neste års fotball-VM i Frankrike ved å vinne 2-1 mot regjerende europamester Nederland.

Kampen gikk uten Lyon-stjernen Hegerberg, som sa nei til videre spill på landslaget etter fjorårets skuffende EM. Til Aftenposten sier hun at hun ikke har planer om å gjøre noe comeback.

– Min avgjørelse var ikke basert på om landslaget kom til å vinne kamper eller ikke i fremtiden. Ingenting er forandret på det valget jeg har tatt, sier Hegerberg.

Ikke kontakt

Hegerberg, som har scoret 38 mål på 66 kamper for Norge, legger til at hun ønsker landslaget lykke til i VM.

Norges landslagssjef Martin Sjögren sier til TV 2 at han ikke har hatt planer om å ta kontakt med Hegerberg.

– Hun har vært ekstremt tydelig på at hun ikke vil spille på landslaget. Det er ikke noe man skal overtales til, det er noe man må ville være med på. Det var veldig tydelig fra henne sist, sier Sjögren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Umotivert

Ada Hegerberg sendte ut pressemelding da hun trakk seg fra landslaget i august i fjor. Der skrev hun at beslutningen var basert på erfaringer med landslaget over lang tid.

«Skal landslaget oppnå de målsettinger og resultater landslagsledelsen har satt seg kreves det etter min oppfatning forbedringer på flere områder, både i planleggingsarbeidet, i gjennomføringsfasen og i oppfølgingen. I tillegg er det mye å gå på i forhold til kommunikasjon og dialog. Jeg mener jeg på en konstruktiv måte har forsøkt å påvirke på de områdene der jeg kan ha en stemme. Landslagsledelsen kjenner mine synspunkter og jeg kommer ikke til å utdype dette nærmere i mediene», skrev Hegerberg før hun avsluttet med at hun ikke hadde motivasjon til å fortsette på landslaget.