Kongsberg-gruppen inngår avtale med Qatar verdt flere milliarder kroner

Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen og Nasser al-Naimi, administrerende direktør i qatarske Barzan Holdings, signerer samarbeidsavtale i Qatar om langsiktige teknologiutviklingsprogrammer innen forsvar, maritim industri og digitalisering. Foto: Kongsberg Gruppen / NTB scanpix
Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen og Nasser al-Naimi, administrerende direktør i qatarske Barzan Holdings, signerer samarbeidsavtale i Qatar om langsiktige teknologiutviklingsprogrammer innen forsvar, maritim industri og digitalisering. Foto: Kongsberg Gruppen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongsberg-gruppen skal levere kommunikasjons- og styringssystemer for det qatarske forsvaret med en potensiell verdi på 15 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leveransen av «kommunikasjon, digitalisering og tårnløsninger» – blant annet en norskutviklet, avansert våpenstasjon – for 490 militære, pansrede kjøretøyer har et potensial i størrelsesorden 15 milliarder kroner fordelt på de neste åtte årene.

Leveransen inngår i et samarbeidsprosjekt med Qatar om teknologiutvikling innen forsvar, maritim industri og digitalisering, skriver Kongsberg-gruppen i en pressemelding.

– Kjøretøysprogrammet vil bli Kongsberg-gruppens største enkeltavtale noensinne og medfører omfattende norsk verdiskapning og høyteknologiske arbeidsplasser i mange år fremover. Potensialet er i størrelsesorden 15 milliarder kroner. Om lag 15.000 norske årsverk og mer enn 170 norske små- og mellomstore virksomheter vil bli involvert i programmet over de neste åtte årene, sier konsernsjef Geir Håøy.

– Vi er i dag den verdensledende leverandøren av denne typen systemer, og er svært tilfredse med at myndighetene i Qatar velger våre løsninger, teknologi, sier Håøy.