Georgias tidligere president dømt til fengsel for maktmisbruk

Georgias tidligere president Mikhail Saakasjvili, her fotografert under en høring i en rettssal i Kiev i Ukraina. Nå er han dømt til tre års fengsel i hjemlandet. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB scanpix
Georgias tidligere president Mikhail Saakasjvili, her fotografert under en høring i en rettssal i Kiev i Ukraina. Nå er han dømt til tre års fengsel i hjemlandet. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En domstol i Georgia har dømt landets tidligere president Mikhail Saakasjvili til tre års fengsel for maktmisbruk. Saakasjvili ble dømt in absentia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekspresidenten ble dømt for å ha misbrukt sin makt da han benådet fire politifolk som var dømt for drap på bankmannen Sandro Girgvliani.

Saakasjvili var president i Georgia fra 2004 til 2013. Han forlot landet da presidentperioden var over, og reiste etter hvert til Ukraina, der han ble utnevnt til guvernør i Odessa-regionen. Han trakk seg i 2016 og rettet skarp kritikk mot president Petro Porosjenko.

Den ukrainske lederen fratok i fjor Saakasjvili statsborgerskapet mens han oppholdt seg utenlands. Til tross for det returnerte ekspresidenten til Ukraina i september, og har deretter stått bak en rekke protestaksjoner mot regjeringen.

Georgia har krevd Saakasjvili utlevert, men Ukraina har så langt ikke tatt begjæringen til følge.