Sandra ble overveldet av «vinglete» MC-fører

Se video: Her løfter MC-føreren hendene.
Artikkelen fortsetter under annonsen

— Det så ut som om han lekte seg på veien. Det var veldig skremmende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Sandra (27) og samboeren skulle hjem fra hytta og kjørte på E39 inn mot Bergen sentrum, møtte de en motorsyklist som fikk de til å reagere. Han strakk hendene ut for å strekke seg. Han svingte også frem og tilbake i «slange» i over 80 kilometer i timen, mens det var flere biler tett på.

– Jeg synes ikke man skal kjøre sånn. Jeg skjønner at han svinger, men ikke i åtti. Det var dårlig kjøring rett og slett, sier Sandra til ABC Nyheter.

Les også: MC-en må bort før det blir samlivsbrudd

Hun synes det var vanskelig å ikke la seg distrahere av MC-føreren, som var svært synlig i en signalgul vest. Hun kan ikke huske å ha sett lignende kjøring før.

Hélène A. Formo, kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, har sett videoen. Hun synes ikke sjåføren har tatt hensyn til forholdene rundt seg.

– På generelt grunnlag er det alltid viktig å kjøre etter forholdene. Det betyr å ta hensyn til underlag, og hvorvidt det er svinger, sier Formo til Bergensavisen, som først omtalte saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun påpeker at å svinge frem og tilbake er vanlig måte å strekke ut for motorsyklister etter en lang kjøretur. Det å ha biler foran og bak seg som er så tett under slik kjøring synes hun ikke er bra, og er noe som kan stjele oppmerksomhet fra andre trafikanter.

Les også:

Råkjører gjennom Kristiansand-nabolag med politiet i hælene

Motorsyklist plukket opp Bruce Springsteen i veikanten

MC med lavt utslipp får avgiftskutt