NRK: Kristoffersen nektes å trene med landslaget

Det stilles store forventninger til Henrik Kristoffersen før verdenscupåpningen i storslalåm. Selv ser han ikke seg selv som en favoritt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Det stilles store forventninger til Henrik Kristoffersen før verdenscupåpningen i storslalåm. Selv ser han ikke seg selv som en favoritt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alpinisten Henrik Kristoffersen (22) nektes å trene med landslaget fram til han har signert utøverkontrakten, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er nå i en prosess med løperkontrakten til Henrik, og fram til vi er enige om den trener han for seg selv, sier sportssjef Claus Ryste til NRK.

Han ønsker ikke å kommentere hvorfor Kristoffersen, som eneste landslagsutøver, ikke har signert kontrakten.

Uten signaturen på plass nektes Kristoffersen å delta på landslagssamlingene, noe han heller ikke har gjort siden sesongoppkjøringen startet 22. mai. I stedet har 22-åringen trent alene.

Les også: Kristoffersen om suksessen: - Utrolig kult

Ifølge NRKs kilder mener alpinlandslagets ledelse at Kristoffersen har brutt disiplinær- og sponsorregler gjentatte ganger, og han skal ha fått flere advarsler siden november i fjor.

Kanalen melder også at flere andre utøvere ikke ønsker å ha Kristoffersen på laget. 22-åringens far, Lars Kristoffersen, ønsker ikke å kommentere verken dette eller noe annet rundt saken.

Det jobbes med å finne en løsning for at Kristoffersen skal kunne få konkurrere til vinteren selv om han ikke trener med laget.

Les også:

Kristoffersen mener noen i skiforbundet må skamme seg

Kristoffersen fikk avslag i retten