Fourcade vant igjen – ingen norsk medalje

Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Fourcade vant torsdag sitt fjerde strake gull under VM i skiskyting i Holmenkollen. Johannes Thingnes Bø var ett bomskudd fra å kjempe om gullet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Thingnes Bø måtte ta til takke med den kjedelige fjerdeplassen da han hadde én bom på 20 skudd under normaldistansen torsdag.

22-åringen gikk i mål 57 sekunder bak gullvinner Fourcade, og hadde kjempet om gullet foruten bommen på siste skyting.

At bommen i tillegg var hårfin, var ekstra tungt for Thingnes Bø.

– Det var faktisk på håret. Jeg er et hårstrå unna, sier Johannes Thingnes Bø til NTB.

– Jeg fikk se det på TV-en her nede. Jeg tror jeg er den som har vært nærmest i verdenshistorien å vinne og samtidig ikke fått medalje. Det var forferdelig kjipt.

Suverene Fourcade vant igjen

Fourcade befestet sin posisjon som VM-konge og verdens beste skiskytter med et nytt gull. Fra før hadde han vunnet mixedstafetten, sprinten og jaktstarten, og var i det umulige hjørnet på normaldistansen også.

Til tross for at han hadde én bom, ble Dominik Landertinger slått med fem sekunder. Østerrikeren skjøt feilfritt, det samme gjorde landsmannen Simon Eder på tredjeplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er veldig emosjonelt. I dag var det vanskelig siden Landertinger er en god avslutter, og jeg måtte presse meg selv. Jeg er veldig glad for å vinne i Holmenkollen. Jeg elsker Norge, og landet gir meg mye tilbake, sa han til NRK.

– Favoritter på stafetten

Foruten Thingnes Bø hadde de andre nordmennene en skuffende dag i Kollen.

Ole Einar Bjørndalen (to bom) endte på 17.-plass, Tarjei Bø (tre bom) endte på 22.-plass, mens Emil Hegle Svendsen (to bom) bare ble nummer 32.

– Det var langt bak, så det var litt kjipt. Jeg hadde noen gode serier, i hvert fall, men det var langt bak i løypa. Det var en tung dag, sa Hegle Svendsen.

Han mener uansett at Norge er favorittene når stafetten står på programmet lørdag.

– Frankrike har én god skiskytter, og vi har fire, sa han med et smil.