Rektor: – Fikk ingen mobbevarsel om død 13-åring

Politiets teknikere arbeider ved hytta der en 13 år gammel jente ble funnet død på Beitostølen nyttårsaften. Saken ble først kjent i mediene søndag 3. januar. Moren til jenta er siktet for grov omsorgssvikt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Politiets teknikere arbeider ved hytta der en 13 år gammel jente ble funnet død på Beitostølen nyttårsaften. Saken ble først kjent i mediene søndag 3. januar. Moren til jenta er siktet for grov omsorgssvikt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sandvika (NTB): Tidligere rektor på barneskolen hvor 13-åringen som døde i Valdres har gått, sier at hun aldri mottok noen mobbeklager vedrørende jenta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I kjølvannet av dødsfallet har en rekke personer uttrykt seg kritisk til skolens innsats mot mobbing.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i de beskrivelsene som kommer. Jeg synes det er fryktelig trist å lese hvordan skolen blir fremstilt. Jeg fikk ingen henvendelser fra denne familien om at jenta ble mobbet, sier Helen Førland til Budstikka. Hun var rektor på Gullhaug skole da den nå døde 13-åringen gikk i 1-3. klasse.

Overfor VG sa Barneombudet tirsdag at de har opplysninger om at flere barn skal ha blitt mobbet på denne skolen, samtidig som den nå døde jenta var elev der.

Mobbe-indeksen fra elevundersøkelsen i 2007– 2012 viser at Gullhaug skole lå på kommunesnittet i 2007, 2008 og 2012, og marginalt over snittet i 2009 og 2010.

– Det ble gjort veldig mye godt arbeid for å inkludere elevene, og jeg synes det er viktig at det kommer fram, sier Førland til Budstikka. (©NTB)