Åtte angripere døde – sju sprengte seg selv

Paris er rammet av et hardt angrep.
Paris er rammet av et hardt angrep. Foto: Alfredo Estrella / Afp
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten i Paris sier sju av fredagens angripere sprengte seg selv i lufte. Åtte gjerningspersoner er døde, og politiet tror ikke det var flere. Jakten på medskyldige fortsetter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politimester Michel Cadot sier angripere først skjøt mot med automatvåpen mot kafeer utenfor konsertlokalet Bataclan før de gikk inn i konsertlokalet. Der drepte de rundt hundre mennesker, før sikkerhetsstyrkene gikk til aksjon. Minst tre av angriperne ved Bataclan sprengte seg selv med selvmordsbelter.

Les også: Obama: Avskyelig forsøk på å terrorisere

Cadot sier en gruppe angripere ved Stade de France slo til omtrent samtidig som den andre gruppen angrep inne i byen. Han sier alle angriperne trolig er døde, men at myndighetene fortsetter jakten på eventuelle medsammensvorne.

Påtalemyndigheten i den franske hovedstaden sier totalt fem angripere er drept, men advarer samtidig og sier flere gjerningspersoner kan være på frifot.

Frankrikes president François Hollande bekrefter at antatte gjerningspersoner ble drept i konsertsalen Bataclan, hvor over 100 mennesker ble drept.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge et vitne skal en av angriperne ha nevnt Frankrikes militære innsats i Syria.

En av angriperne i Paris fredag brukte Frankrikes militære innsats i Syria til å rettferdiggjøre terrorangrepene, sier et vitne.

Vitnet var til stede i konsertlokalet Bataclan, der rundt 100 personer ble drept.

– Jeg hørte tydelig en av dem si «Det er Hollandes skyld, det er deres presidents skyld, han skulle ikke ha blandet seg i Syria». De snakket også om Irak, sier Pierre Janaszak, som er programleder i radio.