Her fosser taxisjåføren forbi to biler på vei inn i en sving

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jan Grytten ble vitne til en farlig forbikjøring utført av en taxisjåfør på Haram i Møre og Romsdal. Nå har han sendt videoen til Politiet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

— Jeg synes dette er for gale. Når du setter deg inn i en taxi, skal du føle deg trygg, sier Jan Grytten fra Skodje i Møre og Romsdal.

På vei hjem fra jobb i oktober fanget han er farlig forbikjøring utført av en taxi.

I en 80-sone på Brattvåg i Haram Kommune fosser taxisjåføren forbi to biler, idet trafikken er på vei inn i en sving. På strekningen har føreren ingen oversikt over om det kommer biler imot.

— Om en bil ligger langt under fartsgrensen, må det være greit å kjøre forbi én bil, men å kjøre forbi to biler på rappen blir for gale, sier Grytten og legger til at begge bilene føreren kjørte forbi holdt fartgrensen.

— Jeg er helt sjokkert

Daglig leder i taxiselskapet forteller at hun er sjokkert etter å ha mottatt videoen som viser den farlige forbikjøringen. Hun bekrefter at føreren arbeider for dem.

— Jeg er helt sjokkert. Dette er helt uhørt. Vi er veldig glade for tilbakemeldinger fra publikum, og jeg vil virkelig takke for tilbakemeldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun forteller at taxiselskapet, som dekker kommunene Ålesund, Sula og Giske, allerede har satt opp et møte hvor de skal diskutere hva de skal gjøre videre med saken. Hun utelukker ikke at selskapet vil gå videre til «høyere hold».

— Dette er helt nytt for meg. Jeg har aldri fått inn lignende videoer eller tilbakemeldinger på farlig kjøring fra vår side. Men det kan jo hende at folk ikke har sagt ifra tidligere. Dette tar vi alvorlig, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Trygg Trafikk advarer mot refleks-trend

Har sendt filmen til Politiet

Grytten filmet hendelsen gjennom kameraet han har festet til dashbordet i bilen sin. Etter å ha delt opptaket med sine Facebook-venner, ble han oppfordret til å melde om hendelsen til Politiet. Det har han også gjort.

— Jeg har enda ikke hørt noe fra Politiet i Ålesund, etter at jeg sendte dem videoen. Men det ikke unormalt. Mye blir jo henlagt, sier Grytten og legger til at han ikke vil bruke taxiselskapet neste gang han skulle trenge en drosje.

Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC Nyheter har vært i kontakt med Sunnmøre Politidistrikt. Grunnet mye sykefravær kan de ikke bekrefte om de har mottatt filmen.

— Så snart en slik sak kommer inn til oss vil den bli etterforsket på vanlig måte. Det er for tidlig å si hvilke konsekvenser dette vil få. Det er først når den er påtalt at en kan si noe om konkret om konsekvensene, sier Eli Anne Tvergrov, kommunikasjonsrådgiver i Sunnmøre Politidistrikt.

Les også: Far og datter filmet at de kjørte i over 300 km/t

Skitne biler ga rekordresultat for Kreftforeningen