Fiskere reddet livløs baby på flukt over havet

Den dramatiske redningen ble filmet av den ene fiskeren. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den syriske gutten på bare 18 måneder lå med hodet ned i vannet da de to tyrkiske fiskerne fant familien i Egeerhavet utenfor Tyrkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historien om de to fiskerne som onsdag reddet en syrisk familie på flukt går verden rundt etter at videoen av redningsaksjonen ble offentliggjort.

De to tyrkerne oppdaget familien som fløt med redningsvester i Egeerhavet utenfor feriestedet Kusadasi i Tyrkia. Familien var på flukt fra Tyrkia til Hellas, en kort, men farefull tur i grov sjø, da båten kantret.

Les også: Snart venter vinterkulda for flyktningene i Europa

Fiskerne hjalp foreldre og barn opp i båten da de oppdaget familiens minste barn på bare 18 måneder som lå og fløt med ansiktet ned i vannet. De var redd den lille gutten hadde omkommet på den strabasiøse ferden, men så og hørte livstegn da de løftet ham ombord i båten.

«Han er i live, han er i live!», kan man høre fiskerne rope på tyrkisk i det gutten gir fra seg et hikst.

Les også: Flyktninger reddet greske brannmenn

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå hylles de to etter å ha reddet den lille gutten og resten av familien, og på lørdag besøkte de den syriske flyktningfamilien i Izmir-provinsen i Tyrkia.

– Dere ga ham en ny sjanse. Vi er så takknemlige, Gud velsigne dere!, sa mor Lorin Hanef til de to fiskerne under helgens rørende gjensyn, hvor den tyrkiske fjernsynskanalen DHA var til stede.

Les også: Ny flyktningtragedie i Egeerhavet