Sogndal sikret Brann-opprykk

Mahatma Otoo scoret to mål da Sogndal sikret Brann-opprykk med 4-2-seier over Kristiansund. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix

Brann er klar for eliteserien i fotball for menn etter kun en sesong i 1. divisjon. Serieleder Sogndal hindret Kristiansund i å ta det nødvendige poenget og vant 4-3 hjemme.

Kristiansund måtte ha minst ett poeng for å holde liv i håpet om direkte opprykk, men hadde en svært tøff oppgave foran seg i hengekampen mot allerede eliteserieklare Sogndal. Brann ville med Kristiansund-tap på Fosshaugane være klar for spill i eliteserien neste sesong.

Bergenserne fikk den hjelpende hånden de håpet på fra start av i vestlandsderbyet.

– Dette har vi ventet lenge på. Det var utrolig deilig at det ble klart allerede i dag. Dette er viktig for hele klubben og fansen. Det er der vi hører hjemme, sa Brann-spiller Fredrik Haugen til TV 2.

Nydelig mål

Sogndal stormet i angrep på en kontring allerede etter sju minutter. Thomas Drage la inn til Mahatma Otoo, som headet ballen i mål i nærmeste hjørne.

Kristiansund skapte spenning igjen da Jonas Rønningen vartet opp med et mål som kan kjempe om å bli årets scoring. Midtbanespilleren dro seg inn fra høyre og klemte ballen i motsatt kryss med venstrefoten fra 25 meter. Et fantastisk skudd ni minutter før pause.

Gleden ble kortvarig. Fire minutter senere hadde Kristiansund-keeper Conny Månsson en dårlig utboksing. Målvakten bokset rett i Otoo, og ballen endte i nettet.

Bortelaget forsøkte hele tiden å kjempe seg inn i kampen, men endte alltid på etterskudd. Sju minutter etter pause stupheadet Kristian Opseth et innlegg fra Drage i mål til 3-1, men KFK ga seg ikke.

Seriemester?

Bare minutter senere blokkerte Bjørn Inge Utvik et skudd fra Daouda Bamba. Tor Erik Torske plukket opp returen og banket ballen i mål. Igjen skulle Sogndal slå raskt tilbake.

Fire minutter senere plukket Drage opp en klarering og dundret ballen bak Månsson fra ti meter. Da gikk lufta ut av gjestene. Hjemmelaget kontrollerte resten av oppgjøret i sitt spor. Selv om Dan Petter Ulvestad laget 3-4 tre minutter på overtid, hadde Kristiansund lite å by på den siste halvtimen.

Sogndal hjalp Brann til eliteserien, men samtidig skal det mye til for at klubben ikke vinner 1. divisjon. Med to kamper igjen har laget seks poengs forsprang og 17 flere plussmål enn Brann.

– Bare med tanke på medieavtalen, betyr førsteplass nesten en million kroner mer enn annenplass. Og med seier mot Kristiansund skulle det være i boks, sa daglig leder Egil Mundal før kampen til Firda.