Uatskillelige i 68 år – fikk ikke ligge på samme rom

Ekteparet har vært gift i 68 år, og kun vært adskilt én gang.
Ekteparet har vært gift i 68 år, og kun vært adskilt én gang.
Artikkelen fortsetter under annonsen

De hadde ikke vært adskilt siden Koreakrigen. Da det eldre ekteparet havnet på forskjellige rom på sykehuset, ble det uutholdelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekteparet Tom og Arnisteen Clark har vært gift i snart 70 år. Den eneste gangen det amerikanske paret fra Fayetteville i delstaten Georgia har vært adskilt, var da Tom ble utsendt til Koreakrigen på starten av 50-tallet.

Da begge ble innlagt på Piedmont Fayette Hospital havnet de på hvert sitt rom. Dette ble for mye for ekteparet. Dette melder ABC News.

– Jeg kan bare ikke være uten henne, skal den 96 år gamle ektemannen ha uttalt til sykepleierne. – Hun er den fineste dama i verden.

Hjerteskjærende

Tom skal ha havnet på sykehuset noen dager før sin kone, og derfor havnet på et annet rom.

– Begge lå på ortopedisk kirurgisk avdeling, og ingen av disse rommene er dobbeltrom, derfor kunne de ikke være sammen. Det var helt tydelig at dette var hjerteskjærende for dem begge, sier Charlsie Niemiec, som er ansvarlig for sosiale medier for sykehuset.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reddet situasjonen

Situasjonen var hjerteskjærende for de som jobbet på sykehuset også. Derfor måtte ledelsen av avdelingen gripe inn og gjøre det de kunne slik at ekteparet fikk være sammen igjen.

– Sjefen vår, Tina Mann, fikk hjelp fra personalet som gjorde alt for å ordne en spesiell samværsrett for paret. Han fikk muligheten til å være sammen med sin kjære hustru i noen timer hver eneste dag, forteller Niemiec.

Ekteparet er nå flyttet til et rehabiliteringssenter, og sykehuset håper nå på at ekteparet blir friske der og får mange lykkelige år sammen fremover. Dette skrev sykehuset på sin Facebook-side.

Les også: Privat firma lufter eldre for 400 kroner i timen

Liker du gode historier? Vi har mange av dem på Instagram: