Angrep folkemengde i Østerrike med bil og kniv

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre personer ble drept, deriblant et barn, da en mentalt ustabil mann først kjørte en bil i stor fart inn i en folkemengde i Graz i Østerrike før han gikk ut og angrep folk med kniv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet opplyser at det ikke er snakk om en terrorhandling, men at den 26 år gamle gjerningsmannen har alvorlige psykiske problemer.

– Vi kan nå absolutt utelukke at det finnes en ekstremistisk, religiøs eller politisk bakgrunn for angrepet, sa politisjef Josef Klamminger på en pressekonferanse noen timer etter angrepet lørdag.

En sju år gammel gutt og to voksne personer, en kvinne og en mann, ble drept da mannen braste inn i folkemengden i Herrengasse, en gågate i sentrum av byen. Graz er Østerrikes nest største by.

34 mennesker ble såret, og tilstanden er alvorlig eller livstruende for ti av dem. Tre barn er blant de sårede.

Angrep med kniv

Etter å ha stanset bilen, hoppet sjåføren ut og angrep to forbipasserende med en kniv før han overga seg til politiet.

Politisjef Klamminger opplyser at 26-åringen, som er gift og har to barn, har vist voldelige tendenser tidligere, og at han hadde besøksforbud mot sin egen familie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge øyenvitner hadde bilen en hastighet på om lag 100 kilometer i timen. Helmut Reinisch eier et galleri i gågaten og forteller til det svenske nyhetsbyrået TT at han først bare så noe som raste forbi i stor fart.

– Det gikk så fort at det var umulig å se om det var en bil eller motorsykkel. Så hørte jeg folk skrike, forteller han.

Da han gikk ut av galleriet, så han en gutt og en mann ligge blodige på bakken.

– Ved siden av dem lå to sykler som så ut som om de var blitt overkjørt av en dampveivals. Jeg slapp alt jeg hadde i hendene og forsøkte å hjelpe til så godt jeg kunne, sier han.

Sjokkskadde

Det var fullt av folk på torget lørdag ettermiddag, og mange fikk også sjokkskader av hendelsen. Ifølge østerrikske medier sto mange mennesker og gråt og omfavnet hverandre i timene etter at angrepet skjedde.

Fire helikoptre og et 60-talls ambulanser deltok i arbeidet med å frakte sårede til sykehus.