Tidligere etterforskningsleder kaller pågripelsen av fetteren for «katastrofal feil»

Daværende Kripos-etterforsker Ståle Finsal (til venstre) og fetterens advokat Arvid Sjødin under den første rettssaken i Tengs-saken i 1997. Foto: Alf Ove Hansen/NTB
Daværende Kripos-etterforsker Ståle Finsal (til venstre) og fetterens advokat Arvid Sjødin under den første rettssaken i Tengs-saken i 1997. Foto: Alf Ove Hansen/NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Daværende etterforskningsleder i Kripos, Ståle Finsal, medgir at pågripelsen av fetteren til Birgitte Tengs etter drapet i 1995 var en «katastrofal feil».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er i forbindelse med podkastserien «Tabbene i Tengs-saken» fra Svarttrost produksjoner at Finsal har kommentert den nye utviklingen i den 27 år gamle drapssaken.

Det er første gang den tidligere etterforskningslederen har kommentert Tengs-saken siden politiet pågrep en 52-åring fra Karmøy for drapet i fjor høst. Mandag ble mannen tiltalt for drapet.

I podkastserien er Finsal sitert på at han medgir at arrestasjonen av fetteren var en «katastrofal feil». Han beklager sterkt at fetteren ble arrestert og varetektsfengslet.

Journalistene bak podkasten er Bjørn Olav Jahr og Sindre Leganger. Jahr, som har skrevet boka, «Hvem drepte Birgitte Tengs?» og også laget en dokumentar om saken for TV 2, sier innrømmelsen fra Finsal er gledelig.

– Jeg må berømme Finsal for å komme med den erkjennelsen etter så mange år. Kanskje kan uttalelsen hans få en dominoeffekt. Jeg håper og tror dette vil være en vekker for mange, sier Jahr.