Bilal Saab (22) vant Stjernekamp

Bilal Saab fra Sørøya vant årets utgave av NRK-programmet Stjernekamp. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Bilal Saab fra Sørøya vant årets utgave av NRK-programmet Stjernekamp. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

22 år gamle Bilal Saab fra Sørøya i Finnmark stakk av med seieren i årets utgave av NRK-programmet Stjernekamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saab avsluttet finalen og årets sesong av sangprogrammet med sin versjon av Ed Sheerans låt «Castle on the Hill». Han opptrådte også med to andre låter i programmet.

I Stjernekamp-finalen møtte Saab kveder Kim Rysstad (38) fra Setesdal i Aust-Agder, men det var 22-åringen som trakk det lengste strået denne gangen.

De siste ti ukene har de to artistene opptrådt i 13 ulike sjangre og temaer i Stjernekamp. På veien mot finalen har de utkonkurrert åtte andre artister.

Stjernekamp-vinner Bilal Saab er frontfigur og vokalist i gruppa NorthKid, som har spilt konserter landet rundt. Finnmarkingen er omtalt som et stjerneskudd.

Tidligere vinner og gjestedommer Ella Marie Hætta Isaksen roste 22-åringen opp i skyene under finaleprogrammet for sin Sheeran-tolkning.

– Du er uten tvil født til å gjøre dette. Du har hatt en så fantastisk reise her i Stjernekamp. Det har vært en fryd å følge med på deg. Jeg er så glad på dine vegne, sa hun.

Nummer to i Stjernekamp, Kim Rysstad, har tidligere gitt ut fire album, og han har vært nominert til Spellemann og Folklarm i henholdsvis 2011 og 2007.