Ikonet: Anita Bryant

Religiøse Anita Bryant gikk til kamp mot homofile: – Hun var det beste som kunne skjedd

Video: Homomotstanderen var ikke nådig i sin omtale av homofile - og sammenliknet dem like godt med mordere og tyver.

«Appelsinpiken» og homomotstander Anita Bryant omtales av enkelte som homokampens mor. Selv skulle hun ende som offer for sin egen heksejakt.

Oscar-vinneren «Milk» fra 2008 forteller historien om Harvey Milk som i 1977 ble den første åpent homofile politikeren til å bli stemt inn i høyere, offentlig administrasjon i USA. Milk rakk å mobilisere mot heksejakten på homofile lærere før han elleve måneder senere ble brutalt skutt ned av en bitter politisk motstander.

I filmen ser vi et galleri med kjente skuespillere som portretterer de ulike karakterene i dette dramaet fra virkeligheten, og Sean Penn mottok blant annet en velfortjent Oscar for sitt portrett av Milk. Men det er én person som regissør Gus Van Sant valgte å skildre utelukkende gjennom reelle arkivopptak: Den sterkt religiøse homomotstanderen Anita Bryant.

(Saken fortsetter under)

VIDEO: Trailer for Oscar-vinneren «Milk» (2008)

Videoklippene med Bryant smelter på glitrende vis naturlig inn blant regissørens egne opptak, og det blir raskt klart at dette var et særdeles et klokt valg. For dersom en skuespillerinne var blitt satt til å tolke Bryant, ville nok mange hatt vanskelig for å tro på at det man så og hørte av henne faktisk var korrekt gjengitt.

Himmelsk stemmeprakt

Anita Bryant kom til verden 25. mars 1940 i Oklahoma hvor hun etter foreldrenes skilsmisse vokste opp i en sterkt religiøs familie. Allerede i en alder av to år lærte hennes bestefar Anita å synge «Jesus Loves Me», og innen hun var seks opptrådte hun hyppig på lokale radiostasjoner og fjernsyn.

Da hun fikk tilbud om å delta i Arthur Godfreys berømte talentshow, var faren hennes sterkt imot at datteren skulle opptre. Men da han fikk forklart at det ville være en synd om hun ikke delte sangtalentet hun hadde fått av Gud med sine medmennesker, endret han raskt mening.

Anita sang seg inn til førsteplass og dermed begynte snøballen å rulle for sangkarrieren. Hennes første mindre hit fikk hun i en alder av 16 med sangen «Sinful to Flirt», og i løpet av 1959 og 1960 sikret hun seg tre million-selgere med «Till There Was You», «Paper Roses» og «My Little Corner of the World».

(Saken fortsetter under)

Bryant signerer fotografer for fremmøtte amerikanske soldater under en konsert i Vietnam. Foto: NTB Scanpix
Bryant signerer fotografer for fremmøtte amerikanske soldater under en konsert i Vietnam. Foto: NTB Scanpix

Mellom 1961 og 1969 fulgte Bryant med legendariske underholdningskongen Bob Hope på flere av hans show for soldater i utenlandstjeneste. Blant annet var hun med ham på besøk hos amerikanske soldater utplassert i Vietnam der hun sang og underholdt på scenen sammen med Hope.

For innsatsen er hun blant annet tildelt nasjonalgardens sølvmedalje.

Totalt fikk Bryant elleve låter inn på US Hot 100 i løpet av artistkarrieren, men de fleste av dem forble værene nede i bunnsjiktet på listen. Så giftet hun seg med en DJ fra Miami, Bob Green, og sammen med ham satte hun kursen for Florida for å starte familie og ikke minst ta fatt på en ny karriere i Guds tjeneste.

Kokebøker og Gud

Da Anita Bryant var 19 år, ble hun kåret til Miss Oklahoma før hun endte på andreplass i Miss America-finalen. I løpet av årene som fulgte skapte hun seg en sunn og moderlig image som hun utnyttet til å lande lukrative reklameavtaler med store selskaper som Coca-Cola, Kraft Foods, Holliday Inn og Tupperware.

Samtidig ble hun kåret til den mest beundrede kvinnen i Amerika tre år på rad av kvinnemagasinet Good Housekeeping.

I 1969 signerte Bryant på reklamekontrakt med Florida Citrus Commission som skulle komme til å bli den største for henne. Og nå inntok hun for alvor folks bevissthet gjennom en rekke reklamefilmer hvor hun med et smil om munnen gjerne rundet av med selskapets slagord:

«En dag uten appelsinjuice er som en dag uten solskinn.»

(Saken fortsetter under)

VIDEO: I denne reklamefilmen fra 1972 ser vi Anita Bryant sammen med to av sine egne fire barn, samt den animerte karakteren Orange Bird, mens hun snakker og synger varmt om appelsinjuice

Etter hvert gjorde Anita Bryants sterke religiøse tro seg mer gjeldende, og på midten av 70-tallet ble hun talsperson for Gud gjennom sang og litteratur. Blant annet gav hun råd til kristne foreldre i boken «Raising Gods Children». Du kunne også kjøpe kokebøker signert Bryant, som «Bless This Food: An Inspiring Personal Guide to Christian Family Togetherness Through Home Cooking, Faith and Love».

Frelse barna fra homopropaganda

Frem til nå hadde Bryant fortonet seg som en relativt harmløs kvinne som sang for Gud og tok vare på mann og barn mens hun skjenket frisk appelsinjuice i drikkeglassene. Men da Miami-Dade County i 1977 gjorde det ulovlig å diskriminere på bakgrunn av seksuell orientering, viste hun en ny og intens side av seg selv.

Bryant gikk ut offentlig og kunngjorde at hun skulle lede et korstog mot lovtillegget som ingen tidligere hadde sett maken til og hun ble leder for kampanjen «Save Our Children». Organisasjonen var bygget på konservativ kristen tro, og Bryant selv nølte ikke med å sette likhetstegn mellom homofili og barnemisbruk. Hun så det som sitt uttalte mål i livet å forhindre at de uskyldige små ble rekruttert av de homofile.

(Saken fortsetter under)

Innsamlingskort for the Save Our Children-kampanjen.
Innsamlingskort for the Save Our Children-kampanjen.

– Som mor vet jeg at homoseksuelle ikke kan få barn biologisk, og det er av den grunn de ønsker å rekruttere våre barn , fortalte hun med innlevelse i TV-intervjuer og senere i boken «At Any Cost».

– Hvis homofile får rettigheter, må vi snart gi det samme til prostituerte og folk som ligger med St. Bernards-hunder og til neglebitere, fortsatte Bryant mens hun omtalte homofile som «menneskelig søppel».

Politisk seier

Anti-homo-kampanjen spredte seg over hele USA. Bryant fikk støttespillere i blant annet California-senator John V. Briggs og 7. juni 1977 klarte Bryants kampanje å fjerne diskriminering-forordningen med 69 mot 31 prosent stemmer.

Anita Bryants politiske suksess gav henne samtidig en rekke motstandere og under en fjernsynssending ble hun en av de første til å bli utsatt for kakekasting i det offentlige rom da hun fikk en pai rett i ansiktet av en tilhører i rommet.

– I det minste var det en fruktpai, kvitterte Bryant raskt før hun sammen med ektemannen bøyde hodet og foldet hendene i bønn for den ansvarlige mens kremen dryppet ned i fanget.

Til slutt glapp masken og Bryant begynte å hulke mens hun fjernet kakerester fra ansiktet.

(Saken fortsetter under)

Anita Bryant ble en av de første kjente personer til å få krempai kastet i ansiktet for åpent kamera. For Bryants del smakte den banan. Foto: AP
Anita Bryant ble en av de første kjente personer til å få krempai kastet i ansiktet for åpent kamera. For Bryants del smakte den banan. Foto: AP

«Fruit» og «fruitcake» («frukt» og «fruktkake») er for ordens skyld negativt ladede slanguttrykk som fremdeles benyttes om i hovedsak homofile menn.

Homorettighetenes mor

Ironisk nok skulle Bryant vise seg å bli det beste som kunne skjedd homobevegelsen. I 2007 ble 30 års-jubileet for Anita Bryants kampanje gjenstand for en større utstilling ved Stonewall Library & Archives i New York.

– Fullstendig uintendert var Anita Bryant omtrent det beste som kunne skjedd forkjemperne for skeives rettigheter. Hun og hennes tilhengere var så ekstreme at det fullstendig galvaniserte homobevegelsen , fortalte kurator John Coppola i et intervju med Pensito Review.

(Saken fortsetter under)

På dette bildet som er tatt under et demonstrasjosntog i San Francisco juni 1977, ser vi demonstranter med bildeskilt der Anita Bryant befinner seg i selskap med Adolf Hitler, Ku Klux Klan og Idi Amin. Foto: AP
På dette bildet som er tatt under et demonstrasjosntog i San Francisco juni 1977, ser vi demonstranter med bildeskilt der Anita Bryant befinner seg i selskap med Adolf Hitler, Ku Klux Klan og Idi Amin. Foto: AP

Coppolas kollega, Jack Rutland, nølte på sin side ikke med å omtale Bryant som homorettighetens mor.

– Bryant markerte startskuddet for mange av de som skulle komme til å bli viktige stemmer i kampen for homofiles rettigheter.

I artikkelen «Gods and Monsters» for The Advocate skriver Bruce C. Steele at alle gode revolusjoner trenger en skurk som kan sparke det hele i gang. Og ingen passet bedre til den rollen enn Anita Bryant.

– Jeg vet hva dette gjorde for meg personlig: Det tvang meg til å konfrontere min egen selvforakt og beseire den en gang for alle ved å komme ut av skapet, skriver han.

Begynnelsen på motgangen

Ettersom Anita Bryant var sterkt forbundet med Florida Citrus Commission da hun gikk til kamp mot homofiles rettigheter, ble det raskt organisert boikott av appelsinjuice. Samtlige homsebarer i USA slettet drinken «Screw Driver» (vodka og appelsinjuoce) fra drikkekartene sine og erstattet den med en ny, «Anita Bryant», som besto av vodka og eplejuice. Salget av drinken gikk uavbrutt til politiske aktivister som kjempet mot Bryant.

Etter hvert stilte også flere amerikanske kjendiser seg bak boikotten av Florida Citrus Commission, blant annet Bette Midler, Barbra Streisand, Carol Burnett, Vincent Price, Johnny Carson, Mary Tyler Moore og Jane Fonda.

(Saken fortsetter under)

Anita Bryant under en pressekonferanse i Boston september 1978, der hun var kommet for å vise sin støtte til en konservativ kandidat til Senatet. Foto: AP
Anita Bryant under en pressekonferanse i Boston september 1978, der hun var kommet for å vise sin støtte til en konservativ kandidat til Senatet. Foto: AP

Men det ironiske var at det var ikke boikotten i seg selv som til slutt førte til at Florida Citrus Commission avsluttet kontrakten med Bryant i 1979.

– Bryant hadde på egen hånd gjort seg selv evig assosiert med homoseksualitet. Så på en måte ble hun selv et offer for homofobi: Sjefene ønsket nemlig ikke at folk skulle tenke på homser når de kjøpte appelsinjuice , skriver Bruce C. Steel i The Advocate.

Anger og konkurs

I 1980 endte ekteskapet med Green i skilsmisse, noe som ble dårlig mottatt av flere kristne fundamentalister. Utestengt fra å kunne opptre på deres samlinger, mistet Bryant nok en viktig inntektskilde. I et intervju med Ladies Home Journal i desember 1980, tok hun et aldri så lite oppgjør med sine egne.

– Kirken trenger å våkne opp og finne en måte å hanskes med skilsmisser og kvinners rettigheter.

(Saken fortsetter under)

Anita Bryant i sine «glansdager» i 1977: Her leder hun allsangen sammen pastor William Chapman under en gudstjeneste i Northwest Baptist Church i Miami som en del av feiringen av at hennes kampanje fikk fjernet forbudet mot diskriminering på bakrgunn av seksuell orientering. Foto: AP
Anita Bryant i sine «glansdager» i 1977: Her leder hun allsangen sammen pastor William Chapman under en gudstjeneste i Northwest Baptist Church i Miami som en del av feiringen av at hennes kampanje fikk fjernet forbudet mot diskriminering på bakrgunn av seksuell orientering. Foto: AP

I samme artikkel beklaget hun et stykke på vei egne ord og handlinger i forbindelse med anti homo-kampanjen hun selv hadde ledet på slutten av 70-tallet. I stedet hadde hun nå etter egne ord inntatt en mildere holdning når det gjaldt homofil livsstil.

– Jeg er mer tilbøyelig til å si «lev og la leve», bare ikke eksponere det eller prøv å legalisere det.

Begjært konkurs

På 90-tallet giftet hun seg på nytt og forsøkte samtidig å blåse liv i sangkarrieren gjennom en rekke små opptredener med showet «Anita With Love» hvor hun kombinerte sanger fra tidligere tiår med preken om sin kristne tro. Men oppmøtet var ofte så sparsomt at manageren fylte flere av setene med egne ansatte for å styrke moralen til de som jobbet med showet.

En anti-Bryant button til støtte for boikott av Save Our Children. Foto: Wikimedia
En anti-Bryant button til støtte for boikott av Save Our Children. Foto: Wikimedia

Resultatet ble ubetalte regninger og lønninger til medarbeidere, oppdragsgivere og kreditorer, og i 2001 ble Bryant begjært konkurs.

I dag lever Anita Bryant etter sigende i Edmond, Oklahoma, hvor hun etter eget utsagn gjør ulike veldedighetsoppdrag for ungdomsorganisasjoner, samtidig som hun leder Anita Bryant Ministries International. Bryant har fremdeles sine støttespillere, blant annet mottok hun i mars 2008 en hederspris i New Orleans etterfulgt av stående ovasjon som varte i ti minutter.

Den dag i dag er Anita Bryants navn for mange synonymt med intoleranse og homofobi. Samtidig tvang hun homofile ut av sine mørke skap og vekket samtidig et enormt politisk engasjement for like rettigheter som har vokst seg stadig sterkere. Så hvem vet hvor homosaken ville stått om ikke appelsinpiken fra Florida hadde sett rødt i 1977.

Kilder: «At Any Cost»(Anita Bryant og Bob Green, 1978), «Out For Good: The Struggle to Build a Gay Rights Movement in America»(Dudley Clendin og Adam Nagourney, 2013), «Rebellion Stonewall» (MSNBC, 2019), «The Seventies» (CNN, 2015), Wikipedia, Pensito Review, The Advocate

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:00 Fylkesledere og stortingsrepresentanter ber Jensen ta Frp ut av regjering23:47 Unge Venstre-leder frykter flere seiere ryker om Frp går ut av regjering23:46 Prins Harry: – Det var ikke noe annet alternativ23:30 Thorstvedt scoret i Genk-debuten23:14 Messi ga Setién seier i Barcelona-debuten22:58 Brennhet Ronaldo økte Juventus-ledelsen22:57 Flere mindreårige pågrepet i Stavanger22:48 Mann med syl rispet togpassasjer i Bærum22:41 Fransk opprørspoliti granskes for vold mot demonstrant22:38 De norske langt bak i europacupstorslalåm22:05 Nærmere 500 skadd i gateslag i Beirut22:05 Thorstvedt scoret i Genk-debuten22:05 Mann med kniv truet flere passasjerer på tog i Bærum21:41 En mann siktet for drap i Hov i Søndre Land – tre pågrepne er løslatt21:25 Partitopper ber Jensen ta Frp ut av regjering20:50 Schiff anklager etterretningstjenestene i USA for å holde tilbake dokumenter20:45 Fire fylkesledere ber Jensen ta Frp ut av regjering20:25 21-åring dømt til nær sju års fengsel for drapsforsøk20:24 DN: Jensen ga Solberg advarsel for to uker siden20:01 Keepershow startet ny norsk EM-fest, 23-20-triumf over Sverige19:38 Van Dijk og Salah senket Solskjærs United i fartsfylt rivaloppgjør19:09 Terrorsiktes forsvarer nekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand19:05 Tidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner18:47 Regjeringsbråk får Bollestad til å droppe Malawi-reise18:03 Eriksen Søreide: – Felles ansvar å holde hukommelsen om holocaust ved like17:55 Frankrike og Storbritannia krever stans i utplasseringen av utenlandske krigere i Libya17:55 Lyon og Hegerberg avga poeng17:53 Finsk arbeider omkom i ulykke i Tonstad vindpark17:48 Ungarn og Island med EM-seirer, gunstig for Norge17:45 Jarstein sjanseløs mot Bayern Münchens stjernegalleri17:44 Bilfører til sykehus etter utforkjøring på Snarøya i Bærum17:42 Reiten briljerte med to assist og mål da Chelsea knuste Arsenal17:36 Utviklingsministeren besøker Malawi17:32 Kubacki med andre hoppseier på rad17:19 Skjebneuke for Solberg-regjeringen17:17 Rashford ute flere uker med ryggproblemer17:16 Straffemiss fra Vardy da Leicester tapte16:32 Meghans far kritiserer paret16:20 Nekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand16:19 Danmark tar enda et skritt mot kjempebru over Kattegat16:19 Tybring-Gjedde med ny bredside mot regjeringskolleger15:58 Island stoppet Portugal i EM, gunstig for Norge15:58 Brannen i kjemibygget på Blindern er slukket15:57 Merk deg datoene: Slik får du med deg årets heftigste stjerneskudd15:47 Politiet gir klarsignal for dusør i Hagen-saken15:31 Brann i kjemibygget på Blindern15:15 Fourcade i kanonform vant igjen – Christiansen på pallen15:10 Terrorsiktet kvinne kastet straks nikaben14:16 Noel ble for sterk for Kristoffersen14:13 Nordhus: Overbeviste myndighetene i oktober14:08 Bolsjunov sikret seieren på jaktstarten – Klæbo og Krüger på pallen13:38 Jente falt fra skiheis – luftambulanse på vei13:10 Israel bygger underjordisk forsvar ved grensen til Libanon12:50 Eckhoff holdt unna for konkurrentene og vant overlegent12:48 Døde ukrainere sendt hjem etter nedskytingen av fly12:31 Oransje farevarsel i Nordland – ventes svært mye regn11:59 Tåregass mot protest i Hongkong11:43 Johaug i ensom majestet til nok en verdenscupseier11:14 Tyskland: Libya må ikke bli et nytt Syria10:49 To menn tiltalt for drapsforsøk med hagle10:33 Nær 400 skadd under protester i Libanon10:12 Tidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner10:11 Hopp: Lundby nummer tre etter 1. omgang i Zao09:04 Mor fikk problemer med bilen. Da lot hun sønnen kjøre den08:48 Redningspersonell: Nær 400 skadd under protester i Libanon08:46 Hopp: Lundby nummer tre etter 1. omgang i Zao08:40 Innbruddstyv tatt på fersk gjerning i Porsgrunn – stupte ut av lukket vindu08:35 Minst 70 soldater drept i angrep i Jemen08:12 Full overtenning i bolighus i Roa på Hadeland08:10 Britiske medier: Dronningen har straffet Harry og Meghan hardt08:07 Bent Høie: – Du får hjelp, men det er ikke sikkert det er akkurat den hjelpen du hadde ønsket08:06 Spektakulær oppdagelse på Saturn: – Har omskrevet lærebøkene07:34 McGregor tilbake med et smell, knocket ut konkurrenten etter 40 sekunder07:16 Mann ranet i Trondheim, sju personer innbrakt06:40 Mexico har stanset migrantkaravane på vei mot USA06:39 Mann til sykehus etter knivstikking i Oslo06:13 Zuccarello-scoring sikret sterk hjemmeseier for Wild06:00 Dette skjer i dag05:47 Dette skjedde i natt05:31 Mann i retten tiltalt for tre drapsforsøk i Oslo i 201204:44 Fjøs og låve brant i Indre Salten04:20 Johnson vurderer å flytte Overhuset til York03:17 Kina bekrefter 17 nye virustilfeller03:04 Opprørsgeneral Haftar har ankommet Tyskland03:02 Politikvinne tiltalt for brudd på taushetsplikten02:45 Trumps advokater kaller riksrettstiltalen farlig02:14 Australsk reiseliv får millioner i skogbrannhjelp01:47 Lotteritilsynet ber Apple fjerne over 30 pengespill-apper01:17 Kjøttsentralen mister godkjenning etter flere regelbrudd00:42 Over 200 såret i sammenstøt i Libanon00:32 Ventura greide ikke å følge opp pangstart, misser cuten00:29 Ovetsjkin inn på tidenes topp-ti-liste med hattrick23:38 Celtic videre i cupen uten Ajer23:30 Minst 60 drept i rakettangrep i Jemen23:29 AZ Alkmaar tapte terreng i gullkampen23:16 Tøff dag for Thorsby og Sampdoria da Immobile herjet23:07 Casemiro tomålsscorer da Real Madrid slo Sevilla22:39 Kroatia til EM-semifinale etter thriller, Spania på god vei22:38 Dale: – Mitt moralske kompass feiler det ingenting22:14 Mann ranet i Trondheim, seks personer innbrakt
Siste nytt
00:00NorgeFylkesledere og stortingsrepresentanter ber Jensen ta Frp ut av regjering23:47NorgeUnge Venstre-leder frykter flere seiere ryker om Frp går ut av regjering23:46VerdenPrins Harry: – Det var ikke noe annet alternativ23:30SportThorstvedt scoret i Genk-debuten23:14SportMessi ga Setién seier i Barcelona-debuten22:58SportBrennhet Ronaldo økte Juventus-ledelsen22:57NorgeFlere mindreårige pågrepet i Stavanger22:48NorgeMann med syl rispet togpassasjer i Bærum22:41VerdenFransk opprørspoliti granskes for vold mot demonstrant22:38SportDe norske langt bak i europacupstorslalåm22:05VerdenNærmere 500 skadd i gateslag i Beirut22:05SportThorstvedt scoret i Genk-debuten22:05NorgeMann med kniv truet flere passasjerer på tog i Bærum21:41NorgeEn mann siktet for drap i Hov i Søndre Land – tre pågrepne er løslatt21:25PolitikkPartitopper ber Jensen ta Frp ut av regjering20:50PolitikkSchiff anklager etterretningstjenestene i USA for å holde tilbake dokumenter20:45PolitikkFire fylkesledere ber Jensen ta Frp ut av regjering20:25Norge21-åring dømt til nær sju års fengsel for drapsforsøk20:24PolitikkDN: Jensen ga Solberg advarsel for to uker siden20:01SportKeepershow startet ny norsk EM-fest, 23-20-triumf over Sverige19:38SportVan Dijk og Salah senket Solskjærs United i fartsfylt rivaloppgjør19:09NorgeTerrorsiktes forsvarer nekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand19:05NorgeTidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner18:47PolitikkRegjeringsbråk får Bollestad til å droppe Malawi-reise18:03VerdenEriksen Søreide: – Felles ansvar å holde hukommelsen om holocaust ved like17:55VerdenFrankrike og Storbritannia krever stans i utplasseringen av utenlandske krigere i Libya17:55SportLyon og Hegerberg avga poeng17:53NorgeFinsk arbeider omkom i ulykke i Tonstad vindpark17:48SportUngarn og Island med EM-seirer, gunstig for Norge17:45SportJarstein sjanseløs mot Bayern Münchens stjernegalleri17:44NorgeBilfører til sykehus etter utforkjøring på Snarøya i Bærum17:42SportReiten briljerte med to assist og mål da Chelsea knuste Arsenal17:36NorgeUtviklingsministeren besøker Malawi17:32SportKubacki med andre hoppseier på rad17:19PolitikkSkjebneuke for Solberg-regjeringen17:17SportRashford ute flere uker med ryggproblemer17:16SportStraffemiss fra Vardy da Leicester tapte16:32VerdenMeghans far kritiserer paret16:20NorgeNekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand16:19VerdenDanmark tar enda et skritt mot kjempebru over Kattegat16:19NorgeTybring-Gjedde med ny bredside mot regjeringskolleger15:58SportIsland stoppet Portugal i EM, gunstig for Norge15:58NorgeBrannen i kjemibygget på Blindern er slukket15:57VerdenMerk deg datoene: Slik får du med deg årets heftigste stjerneskudd15:47NorgePolitiet gir klarsignal for dusør i Hagen-saken15:31NorgeBrann i kjemibygget på Blindern15:15SportFourcade i kanonform vant igjen – Christiansen på pallen15:10NorgeTerrorsiktet kvinne kastet straks nikaben14:16SportNoel ble for sterk for Kristoffersen14:13NorgeNordhus: Overbeviste myndighetene i oktober14:08SportBolsjunov sikret seieren på jaktstarten – Klæbo og Krüger på pallen13:38NorgeJente falt fra skiheis – luftambulanse på vei13:10VerdenIsrael bygger underjordisk forsvar ved grensen til Libanon12:50SportEckhoff holdt unna for konkurrentene og vant overlegent12:48VerdenDøde ukrainere sendt hjem etter nedskytingen av fly12:31NorgeOransje farevarsel i Nordland – ventes svært mye regn11:59VerdenTåregass mot protest i Hongkong11:43SportJohaug i ensom majestet til nok en verdenscupseier11:14VerdenTyskland: Libya må ikke bli et nytt Syria10:49NorgeTo menn tiltalt for drapsforsøk med hagle10:33VerdenNær 400 skadd under protester i Libanon10:12NorgeTidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner10:11SportHopp: Lundby nummer tre etter 1. omgang i Zao09:04NorgeMor fikk problemer med bilen. Da lot hun sønnen kjøre den08:48VerdenRedningspersonell: Nær 400 skadd under protester i Libanon08:46SportHopp: Lundby nummer tre etter 1. omgang i Zao08:40NorgeInnbruddstyv tatt på fersk gjerning i Porsgrunn – stupte ut av lukket vindu08:35VerdenMinst 70 soldater drept i angrep i Jemen08:12NorgeFull overtenning i bolighus i Roa på Hadeland08:10VerdenBritiske medier: Dronningen har straffet Harry og Meghan hardt08:07Helse og livsstilBent Høie: – Du får hjelp, men det er ikke sikkert det er akkurat den hjelpen du hadde ønsket08:06VerdenSpektakulær oppdagelse på Saturn: – Har omskrevet lærebøkene07:34SportMcGregor tilbake med et smell, knocket ut konkurrenten etter 40 sekunder07:16NorgeMann ranet i Trondheim, sju personer innbrakt06:40VerdenMexico har stanset migrantkaravane på vei mot USA06:39NorgeMann til sykehus etter knivstikking i Oslo06:13SportZuccarello-scoring sikret sterk hjemmeseier for Wild06:00NorgeDette skjer i dag05:47NorgeDette skjedde i natt05:31NorgeMann i retten tiltalt for tre drapsforsøk i Oslo i 201204:44NorgeFjøs og låve brant i Indre Salten04:20VerdenJohnson vurderer å flytte Overhuset til York03:17VerdenKina bekrefter 17 nye virustilfeller03:04VerdenOpprørsgeneral Haftar har ankommet Tyskland03:02NorgePolitikvinne tiltalt for brudd på taushetsplikten02:45VerdenTrumps advokater kaller riksrettstiltalen farlig02:14VerdenAustralsk reiseliv får millioner i skogbrannhjelp01:47NorgeLotteritilsynet ber Apple fjerne over 30 pengespill-apper01:17NorgeKjøttsentralen mister godkjenning etter flere regelbrudd00:42VerdenOver 200 såret i sammenstøt i Libanon00:32SportVentura greide ikke å følge opp pangstart, misser cuten00:29SportOvetsjkin inn på tidenes topp-ti-liste med hattrick23:38SportCeltic videre i cupen uten Ajer23:30VerdenMinst 60 drept i rakettangrep i Jemen23:29SportAZ Alkmaar tapte terreng i gullkampen23:16SportTøff dag for Thorsby og Sampdoria da Immobile herjet23:07SportCasemiro tomålsscorer da Real Madrid slo Sevilla22:39SportKroatia til EM-semifinale etter thriller, Spania på god vei22:38NorgeDale: – Mitt moralske kompass feiler det ingenting22:14NorgeMann ranet i Trondheim, seks personer innbrakt
Populært