NATO-landet Tyrkia varsler krig på syrisk jord:

Derfor vil Erdogan knuse PKK: – Den største nasjonale trusselen i Tyrkias historie

Video: Tyrkisk angrep er i gang, melder Erdogan.

– Det eksisterer en dyptgående frykt for at PKK skal vinne internasjonal anerkjennelse om å få tilgang til landområder i Syria og på lang sikt i Tyrkia, sier Siri Neset.

Forsker og Tyrkia-ekspert Siri Neset ved Chr. Michelsens Institutt (CMI) viser til at Tyrkias mektige president Recep Tayyip Erdogan lenge har ønsket en buffersone på 30 kilometer inne på syrisk territorium. Nå kan dette målet være innen rekkevidde.

– Det har vært et hovedmål for Tyrkia. Trusselen ved å ha PKK og YPG rett på grensen blir av sikkerhetsmiljøet i Ankara ansett som den største nasjonale trusselen i Tyrkias historie, sier Siri Neset til ABC Nyheter.

Siste: Erdogan: Angrepet i Syria har startet

– Iboende frykt for et splittet Tyrkia

PKK og YPG har styrket seg med treningen og krigføringen mot IS. Tyrkiske myndigheter kan derfor finne det opportunt å svekke kurdene militært nå.

Forsker og Tyrkia-ekspert Siri Neset ved Christian Michelsens Insitutt (CMI). Foto: CMI
Forsker og Tyrkia-ekspert Siri Neset ved Christian Michelsens Insitutt (CMI). Foto: CMI

– PKK har alltid vært ansett som en farlig trussel på mange nivå, som terroroperasjoner inne i Tyrkia. PKK representerer også en iboende frykt for et splittet Tyrkia, og det eksisterer en dyptgående frykt for at PKK skal vinne internasjonal anerkjennelse om å få tilgang til landområder i Syria og på lang sikt i Tyrkia. Kurderne ønsker selvstyre i et sammenhengende landområde fra Irak til Nord-Syria, påpeker CMI-forskeren.

Les også: – Trump skjærer ned på USAs rolle som verdenspoliti

Tyrkia er «snart klar» til å krysse den syriske grensen

Tyrkia har de siste dagene varslet en større militæroperasjon mot de kurdisk-kontrollerte områdene i Nord-Syria.

Onsdag formiddag kommer det meldinger om at Tyrkia har sendt flere forsterkninger til den syriske grensen. Det er også ubekreftede meldinger om at tyrkisk militære skal ha rykket inn på syrisk territorium.

Fakta om sentrale aktører i krigen i Syria

Syrias regjering

Regimet til president Bashar al-Assad kontrollerer nå mesteparten av Syrias tett befolkede områder, deriblant hovedstaden Damaskus, storbyen Aleppo og hele kystregionen. Med støtte fra Russland har de også gjenerobret opprørsbastionen Øst-Ghouta utenfor Damaskus.

Kurderne

Kurderne kontrollerer mesteparten av regionen langs den tyrkiske grensen. Partiet for demokratisk union (PYD) og dets militære fløy YPG-militsen har med amerikansk støtte vært den mest effektive styrken i kampen mot IS. PYD er imidlertid stort sett utestengt fra politiske forhandlinger som følge av partiets bånd til PKK-geriljaen, s om er forbudt i Tyrkia

Russland

Russerne har vært regimets viktigste støttespiller siden september 2015 og har sørget for Assads militære comeback. Russiske fly har angrepet både IS og en rekke andre opprørsgrupper. Russland har også forsøkt å ta rollen som fredsmegler.

Tyrkia

Tyrkerne har vært en viktig støttespiller for den syriske opposisjonen, men er mer opptatt av å slå ned kurderne i Nord-Syria enn å bli kvitt Assad. Tyrkia har beholdt de nære båndene til opprørere i Idlib-provinsen nordvest i Syria.

Opprørere

Opprørerne har nå kun kontroll over Idlib-provinsen, der islamistiske styrker, deriblant al-Qaida-tilhengere, har mest innflytelse. De kontrollerer også et lite område ved grensen mot Jordan. Opprørerne har i stor grad mistet støtten fra vestlige land og er svært avhengige av Tyrkia i Nord-Syria.

IS

Den ytterliggående jihadistgruppa, som har sitt opphav i Irak og som har tiltrukket seg mange fremmedkrigere fra Vesten, er nærmest knust. De kontrollerer nå bare mindre områder ved grensen til Irak, samt enkelte små områder i sørvest. USA har advart om at gruppa kan bygge seg opp igjen.

USA

USA leder den internasjonale koalisjonen som har drevet luftkrig mot IS, og støtter samtidig de kurdiskkontrollerte områdene nordøst i Syria, noe som har brakt amerikanerne på kollisjonskurs med NATO-allierte Tyrkia. USA anses å ha liten innflytelse utenfor de kurdiske områdene.

Iran

Sjiastyrte Iran er en av Assads mest lojale støttespiller. Helt fra begynnelsen av krigen er det blitt meldt at iranere kjemper side om side med syriske regjeringssoldater. Iran finansierer den libanesiske Hizbollah-militsen, som også kjemper på regimets side.
(Kilde: DPA)

– Det tyrkiske militæret vil sammen med Den frie syriske hær krysse den tyrkisk-syriske grensen innen kort tid, skriver Fahrettin Altun, kommunikasjonssjef for Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, på Twitter like etter midnatt norsk tid.

Tyrkia gir nå den kurdiske YPG-militsen to valg.

– De kan enten desertere, ellers vil vi være nødt til å hindre dem i å stå i veien for vår innsats mot IS, skriver Altun.

– Mye vil skje de neste fire-fem dagene

Presidenten i Tyrkia, Recep Tayyip Erdogan, er på krigsstien. Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB scanpix
Presidenten i Tyrkia, Recep Tayyip Erdogan, er på krigsstien. Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB scanpix

Tyrkia-ekspert Siri Neset mener bildet av situasjonen fortsatt er veldig uavklart, både av hensyn til de prosessene som foregår i USA, og hvordan Erdogan vil reagere på signaler fra USA og andre aktører i Syria.

– Nå må vi først og fremst følge med på det som skjer på bakken, på troppeforflytninger og hvordan Tyrkia klargjør seg for å gå til det steget å invadere Syria. Jeg tror mye vil skje de neste fire-fem dagene. Nå tror jeg det er lurt å ta en dyp pust og avvente hva som skjer først og fremst i USA og Ankaras reaksjoner. Vi har tidligere sett at Trumps beslutning om å trekke seg ut av Syria er blitt stoppet av Pentagon og Kongressen, påpeker hun.

Må ha tilgang på luftrom

Tyrkia er også mest sannsynlig avhengig av tilgang på luftrommet, noe som USA kan gi dem. Det er foreløpig ikke kommet meldinger om at det tyrkiske flyvåpenet har fått slike fullmakter til operere fritt over syrisk territorium.

– Uten tilgang på luftrom, har jeg fått opplyst av mine kontakter, at kun en begrenset, innledende operasjon er sannsynlig. Det har så langt ikke kommet noen offisielle reaksjoner fra Russland. Det er også et spørsmål om hvor langt, dypt og bredt tyrkerne får lov til å operere inne på syrisk territorium, sier Neset.

En tyrkisk stridsvogn på vei mot den tyrkisk-syriske grensen 8. oktober. (Photo by BULENT KILIC / AFP) Foto: Bulent Kilic / AFP
En tyrkisk stridsvogn på vei mot den tyrkisk-syriske grensen 8. oktober. (Photo by BULENT KILIC / AFP) Foto: Bulent Kilic / AFP

– Tyrkia risikerer å bli fanget i Syria

Hun mener det også blir interessant å se hvor stor militær kapasitet Tyrkia har til en langvarig operasjon i Syria.

– Sett fra Tyrkias ståsted kan de risikere å bli fanget i Syria. Tyrkia er også redd for å bli dypere involvert i Syria, og er allerede inne med soldater i Afrin og Idlib og mot grensen til Nord-Irak. Spørsmålet er om de har en strategi om å trekke seg ut, og hvordan de har tenkt å gjennomføre kontroll med en eventuell sikkerhetssone, analyserer Tyrkia-kjenneren ved Chr. Michelsens Institutt.

– Kan ikke bety annet enn etnisk rensing

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener NATO-landet Tyrkia nå bryter folkerettens forbud mot å true med maktbruk mot andre land.

– Erdogans trussel om å sende millioner av syriske flyktninger fra Tyrkia inn i det syriske området han vil angripe, kan ikke bety annet enn etnisk rensing mot kurderne. I tillegg risikerer vi at mange av de titusener av fanger med IS-tilknytning kan slippes fri, advarer Moxnes.

– Solberg må kalle Tyrkias ambassadør inn på teppet, krever Rødt-leder Bjørnar Moxnes.
– Solberg må kalle Tyrkias ambassadør inn på teppet, krever Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Nå ber han statsminister Erna Solberg om å reagere.

– Solberg må kalle Tyrkias ambassadør inn på teppet, kreve at Tyrkia trekker tilbake de ulovlige krigstruslene og trekker alle sine styrker og allierte islamistmilitser ut av Syria. Vi har også foreslått stans i all eksport av norsk

Fakta om kurderne i Syria

* I Syria bor det om lag 2 millioner kurdere, de fleste i nordøst mot grensa til Tyrkia.

* Kurderne i Syria sluttet seg tidlig til opprøret mot president Bashar al-Assad.

* I 2012 trakk regjeringsstyrker seg ut av de kurdiske områdene og ga kurderne utvidet selvstyre og ansvar for å bekjempe andre opprørsgrupper.

* Partiet for en demokratisk union (PYD) og deres YPG-milits har kontrollert de tre enklavene Eufrat, Jazira og Afrin nord i Syria, mot grensa til Tyrkia.

* I mars 2016 proklamerte kurderne Rojava som en autonom, føderal region, noe både myndighetene og opposisjonen i Syria protesterer mot. Det samme gjør USA og Tyrkia.

* Våren 2018 erobret tyrkiske soldater og allierte syriske opprørere byen Afrin fra kurderne.

* YPG har fått amerikansk støtte i kampen mot IS, men president Donald Trump har varslet tilbaketrekning av de 2.000 amerikanske soldatene i området.

* YPG har tette bånd til den kurdiske PKK-geriljaen i Tyrkia, som står på terrorlisten til USA, EU og Tyrkia. Et stort antall PKK-soldater kjemper i YPGs rekker.

(Kilde: NTB)

krigsmateriell til Tyrkia, så lenge de intervenerer i Syria, sier Rødt-lederen til ABC Nyheter.

Han viser til at kurderne har gjort en enorm innsats med store ofre i kampen mot IS.

– At Norges NATO-allierte skal få bryte folkeretten og knuse denne progressive kraften, uten at det får konsekvenser, vil være en katastrofe, mener Bjørnar Moxnes.

Les også: Kurdere kjempet mot IS - nå blir de angrepet. Unge kurdere vil ha en forklaring

Kurderne mobiliserer langs grensa

Medlemmer av opprørsalliansen SDF under en tidligere operasjon i Syria. Minst 11.000 soldater fra den kurdiske opprørsalliansen har mistet livet i kampene mot IS. Foto: Felipe Dana / AP
Medlemmer av opprørsalliansen SDF under en tidligere operasjon i Syria. Minst 11.000 soldater fra den kurdiske opprørsalliansen har mistet livet i kampene mot IS. Foto: Felipe Dana / AP

Kurdiske myndigheter i Nord-Syria har kunngjort full mobilisering og ber sivile komme til grensa for å forsvare området mot et lenge varslet tyrkisk angrep.

– Vi kunngjør tre dager generell mobilisering i det nordlige og østlige Syria, heter det i en kunngjøring fra den kurdiske administrasjonen i området.

Opprørsalliansen SDF, som i hovedsak består av den kurdiske YPG-militsen, er i full beredskap langs grensa og kom onsdag med en klar oppfordring til lokalbefolkningen i området.

– Sivile må komme til grensa, gjøre sin moralske plikt og yte motstand, lød den.

Ifølge det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu nærmer en kolonne med 100 militære kjøretøy seg Akcakale-distriktet, bare seks kilometer fra den syriske grensebyen Tell Abyad.

Berivan Xhaled, nestlederen i den kurdiske administrasjonen i Ain Issa, forteller at innbyggere i området alt har fulgt oppfordringen og etablert en protestleir 1 kilometer fra grensa for å fungere som menneskelige skjold mot tyrkiske styrker.

– Det er trist at Nord-Syrias befolkning, som sto opp og kjempet mot IS, blir belønnet på denne måten, sier Xhaled.

VIDEO: Kort fortalt: Derfor åpner Trump for tyrkisk invasjon av Syria

– Tyrkia vil ikke ha sin største fiende opp mot egen grense

Forsker Siri Neset mener den pågående konflikten mellom tyrkerne og kurderne må sees i et større historisk perspektiv for å forstå hvilke mekanismer som er i sving, og hvorfor intensiteten er så sterk på begge sider av frontlinjen.

– Oppløsningen av det ottomanske riket, tyrkisk samling og republikkens opprettelse, Atatürks formaning om å holde landet samlet, er det historiske bakteppet og det tyrkiske perspektivet som denne konflikten må sees i lys av. Derfor oppleves det veldig truende dersom PKK og YPG får etablere seg med landområder nær Tyrkia, hvor de frykter at PKK vil planlegge, trene og regjere. Tyrkia vil ikke ha sin største fiende opp mot sin egen grense, påpeker Neset.

Knyttes tettere til Russland?

Russlands president Vladimir Putin under et tidligere møte med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Irans president Hassan Rouhani i Ankara. Foto: AP/NTB scanpix
Russlands president Vladimir Putin under et tidligere møte med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Irans president Hassan Rouhani i Ankara. Foto: AP/NTB scanpix

Hun tror imidlertid ikke at tyrkerne har undervurdert kurderne som militær motstander, men er villige til å ta risikoen ved å gå til krig på fremmed jord.

– For Ankara er dette først og fremst basert på en trusselvurdering. En sideeffekt vil være økt popularitet for Erdogan dersom operasjonen går bra, mener Neset.

Hun tror derimot at påstandene om at Tyrkia vil vende seg mer mot Russland, er litt overdrevet, og at mange faktorer indikerer at dette først og fremst er et strategisk partnerskap, mer enn en varig og sterk allianse.

– Det er basert på personlig dynamikk mellom Putin og Erdogan heller enn institusjonell forankring. Økonomi er veldig viktig for Tyrkia, og EU er i dag landets største handelspartner. Tyrkia har dessuten dobbelt så stor handel med USA sammenlignet med Russland. Det sier litt om hvor bindingene ligger.

– I Middelhavet, Svartehavet og i Syria har Tyrkia og Russland motstridende interesser. Forholdet mellom de to landene har historisk sett vært preget av konflikt og konkurranse, sier Tyrkia-ekspert Siri Neset til ABC Nyheter.

VIDEO: USA gir Tyrkia grønt lys: – Vi forbereder oss på det verste

Den arabiske liga advarer Tyrkia

De arabiske liga advarer Tyrkia mot å sende styrker inn i Nord-Syria og sier at det vil være en åpenbar krenkelse av syrisk suverenitet.

Generalsekretæren i Den arabiske liga, Ahmed Aboul Gheit, sier at han er urolig over planen, som ifølge ham vil true Syrias suverenitet og integritet.

Gheit frykter også at et tyrkisk angrep mot den kurdiske militsen i området vil føre til at den ytterliggående islamistgruppa IS gjenoppstår og på nytt får et fotfeste i det nordlige Syria.

Iran holder militærøvelse nær grensa til Tyrkia

Iranske spesialstyrker har innledet en militærøvelse nær grensa til Tyrkia, melder flere iranske medier.

Ifølge nyhetsbyrået ISNA blir øvelsen holdt i Qushchi-området, som ligger under 100 kilometer fra grensa til Tyrkia. Det er ikke kjent hvor mange soldater som deltar på øvelsen, som ikke var varslet.

Øvelsen ledes av den iranske hærsjefen, generalmajor Abdolrahim Mousavi, ifølge statlig iransk TV.

Iran, som sammen med Russland er president Bashar al-Assads fremste allierte, har selv militære styrker i Syria.

Landets utenriksminister Javad Zarif har protestert mot Tyrkias plan, men Iran har neppe noe imot at den kurdiske militsen i Nord-Syria blir vingestekket.

Russland advarer USA mot farlig spill i Syria

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mener USA fører en vinglete politikk i Syria og advarer amerikanerne mot å spille et farlig spill.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Foto: AP/NTB scanpix
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Foto: AP/NTB scanpix

De første amerikanske soldatene forlot likevel Nord-Syria mandag, og det er høyst uklart om og når de resterende vil følge etter.

– USAs opptreden i Syria er full av motsetninger og viser hvordan våre amerikanske kollegaer er ute av stand til å inngå avtaler, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, som onsdag var på besøk i Kasakhstans hovedstad Nur-Sultan.

– Amerikanerne har brutt løftene sine mange ganger, fortsetter Lavrov, som hevder at USA forsøker å etablere kurdiske kvasi-stater nord i Syria, noe de arabiske stammene som lever i området er sterkt imot.

– Dette er et svært farlig spill, sier Lavrov.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:49 Hardarson forlenger med Start12:40 Tunisias nye president tatt i ed12:31 Russland truer med at militante kurdere kan bli «knust» av Tyrkia12:09 Ber publikum om videoer av ambulansekapringen11:37 Ap-politiker om brilleforslag: – En hastverksbeslutning på bekostning av barn11:21 Svakere resultat enn ventet for Aker Solutions11:21 Full bortekrise for Solskjær11:20 Skamroser Oslo-byrådet: – Regjeringen har mye å lære11:19 Russlands antidopingsjef ut mot egne myndigheter11:02 PST: Ambulansekapringen ser ikke ut som terror11:01 Kippe (41) gir seg som spiller i LSK10:37 39 personer funnet døde i lastebil i Essex10:34 De fire riksrett-punktene: Russland, Biden, selvangivelsen og hotellet10:13 MDG og SV får hver sin nye Oslo-byråd10:12 Mann forskanset seg på museum i Frankrike09:56 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget09:47 Færre lovbrudd ble oppklart09:45 Granskere: Designfeil bidro til Lion Air-ulykke09:08 Lonely Planet: Hit bør du reise i 202009:07 Botswanas politiske stabilitet på prøve09:04 15 norske alpinister til Sölden09:03 Jevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35 Stein Erik Hagen går inn i SATS07:35 Norges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09 Skadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04 Norge gir 3 milliarder til renere hav06:33 Rapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28 Nye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27 Stöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15 De siktede etter ambulansekapringen skal avhøres onsdag05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:25 Mann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04 Stiftelse med milliardær på laget skal spre informasjon om intelligent design04:39 Opposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35 Regjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07 Medier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04 Chiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56 Ambassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55 Beboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41 Skrik og krangling i Oslo var frieri02:05 30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52 Nye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17 Tyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36 Esper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24 Mindre kreft blant innvandrere23:58 Boeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26 Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08 25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02 Dybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57 TV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41 Tusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27 Aftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26 Markedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27 Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm17:10 Kvinne bestilte sosial ferietur for 19.000 kroner - var helt alene16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Putin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada
Siste nytt
12:49SportHardarson forlenger med Start12:40PolitikkTunisias nye president tatt i ed12:31VerdenRussland truer med at militante kurdere kan bli «knust» av Tyrkia12:09NorgeBer publikum om videoer av ambulansekapringen11:37Helse og livsstilAp-politiker om brilleforslag: – En hastverksbeslutning på bekostning av barn11:21PengerSvakere resultat enn ventet for Aker Solutions11:21SportFull bortekrise for Solskjær11:20PolitikkSkamroser Oslo-byrådet: – Regjeringen har mye å lære11:19SportRusslands antidopingsjef ut mot egne myndigheter11:02NorgePST: Ambulansekapringen ser ikke ut som terror11:01SportKippe (41) gir seg som spiller i LSK10:37Verden39 personer funnet døde i lastebil i Essex10:34StemmerDe fire riksrett-punktene: Russland, Biden, selvangivelsen og hotellet10:13PolitikkMDG og SV får hver sin nye Oslo-byråd10:12VerdenMann forskanset seg på museum i Frankrike09:56PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget09:47NorgeFærre lovbrudd ble oppklart09:45VerdenGranskere: Designfeil bidro til Lion Air-ulykke09:08ReiseLonely Planet: Hit bør du reise i 202009:07PolitikkBotswanas politiske stabilitet på prøve09:04Sport15 norske alpinister til Sölden09:03PengerJevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35PengerStein Erik Hagen går inn i SATS07:35NorgeNorges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09SportSkadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04NorgeNorge gir 3 milliarder til renere hav06:33Helse og livsstilRapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28PengerNye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27SportStöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15NorgeDe siktede etter ambulansekapringen skal avhøres onsdag05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:25NorgeMann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04NorgeStiftelse med milliardær på laget skal spre informasjon om intelligent design04:39VerdenOpposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35Helse og livsstilRegjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07VerdenMedier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04VerdenChiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56VerdenAmbassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55NorgeBeboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41NorgeSkrik og krangling i Oslo var frieri02:05Penger30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52VerdenNye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17VerdenTyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36VerdenEsper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24Helse og livsstilMindre kreft blant innvandrere23:58VerdenBoeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26VerdenDen kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08Norge25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02SportDybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57NorgeTV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41VerdenTusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27SportAftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26VerdenMarkedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27VerdenFørst seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm17:10ReiseKvinne bestilte sosial ferietur for 19.000 kroner - var helt alene16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenPutin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada
Populært