Erdogan vil sende millioner av flyktninger til Nord-Syria

President Recep Tayyip Erdogan holdt opp flere kart og bilder da han talte i FNs hovedforsamling tirsdag. Han gjentok i talen et forslag om å sende millioner av syriske flyktninger til et område i Nord-Syria.
President Recep Tayyip Erdogan holdt opp flere kart og bilder da han talte i FNs hovedforsamling tirsdag. Han gjentok i talen et forslag om å sende millioner av syriske flyktninger til et område i Nord-Syria. Foto: Mary Altaffer / AP/NTB scanpix

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har i FNs hovedforsamling gjentatt et forslag om å plassere millioner av syriske flyktninger i et område i Nord-Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Tyrkia befinner det seg 5 millioner flyktninger, ifølge Erdogan. Han ønsker å sende mange av disse til området han beskriver som en freds-korridor nord i Syria.

Mellom 1 og 2 millioner syriske flyktninger kan få plass i sonen, sa presidenten i FNs hovedforsamling tirsdag. Under talen holdt han opp et kart over grenseområdene mellom Tyrkia og Syria.

Tidligere har Erdogan snakket om å bosette mellom 2 og 3 millioner syriske flyktninger i «freds-korridoren». Den skal etter planen strekke seg tvers over det nordlige Syria. Her håper Erdogan også å drive bort den kurdiske YPG-militsen.

Tyrkia inngikk i 2015 en avtale med EU som skal forhindre at syriske flyktninger i Tyrkia søker beskyttelse i andre europeiske land. Erdogan har gjentatte ganger truet med å slå en strek over avtalen, og han har etterlyst mer støtte fra EU-land.

Trump: – Framtida tilhører sterke nasjoner

Les også: Bolsonaro hamrer løs mot verdensledere etter skogbrannene i Amazonas

Personvernpolicy