Geir Hågen Karlsen slutter i Forsvaret

Hovedlærer i strategisk kommunikasjon ved Forsvarets Høgskole, oberstløytnant Geir Hågen Karlsen, har fått ny jobb etter 39 år i Forsvaret. – Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med svært erfarne kolleger i Geelmuyden Kiese, sier Karlsen.
Hovedlærer i strategisk kommunikasjon ved Forsvarets Høgskole, oberstløytnant Geir Hågen Karlsen, har fått ny jobb etter 39 år i Forsvaret. – Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med svært erfarne kolleger i Geelmuyden Kiese, sier Karlsen. Foto: Forsvaret
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedlærer ved Forsvarets høgskole, Geir Hågen Karlsen, har fått ny jobb.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg begynner nå i Geelmuyden Kiese (GK) som assosiert partner, bekrefter Karlsen overfor ABC Nyheter.

Dermed leverer 57-åringen inn uniformen etter 39 år i Forsvaret.

Han har utdannelse fra Krigsskolen, Universitetet i Oslo og mastergrad fra Handelshøyskolen BI. Karlsen har mottatt Hærens fortjenstmedalje for sin langvarige innsats i Forsvaret.

Nyheten ble kjent samtidig som NHO avholder sitt årsmøte hvor den nye geopolitiske virkeligheten for næringslivet er et av hovedtemaene.

– Jeg gleder meg veldig

- Geopolitikk kan i dag ramme alle, store og små, private og offentlige. Cyberangrep er den trusselen alle står overfor hver eneste dag. Norsk gassinfrastruktur er i dag det målet som vil få størst strategiske konsekvenser i Europa hvis det blir utsatt for anslag, advarer avtroppende oberstløytnant og hovedlærer ved Forsvarets Høgslole, Geir Hågen Karlsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har vært en av de mest brukte kildene under den snart to år lange krigen mellom Ukraina og Russland. Nå skal han bruke all sin ekspertise og erfaring i det private næringslivet.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med svært erfarne kolleger i GK og stadig flere partnerselskaper i utlandet.

Karlsen har de siste 15 år vært Forsvarets ledende ekspert på påvirkningsoperasjoner og strategisk kommunikasjon. Han har også arbeidet mye med forskjellige sikkerhetstrusler, og særlig utfordringene i samarbeidet med Kina. Nå får Geelmuyden Kiese med seg en tungvekter innen forsvar- og sikkerhetspolitikk på laget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Glad for ansettelsen

Geelmuyden Kiese har 140 ansatte på kontorer i Norge, Sverige og Danmark. 35 av disse jobber i Oslo. Nylig kjøpte morselskapet Paritee byrået Brands2Life med 200 ansatte i London, New York, Minneapolis og San Francisco, opplyser selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Næringslivet står daglig overfor sikkerhetsutfordringer og komplekse strategiske vurderinger med direkte forretningsmessige konsekvenser, som Kina, krig, krisehåndtering og omdømme. Vi er veldig glade for at Geir Hågen Karlsen har valgt å samarbeide med oss i Geelmuyden Kiese etter en lang karriere i Forsvaret, uttaler Severin Roald, administrerende direktør for Geelmuyden Kiese i Norge.

- Det er et enormt behov for kunnskap

Geir Hågen Karlsen har omfattende erfaring med krise- og mediehåndtering. Han har forsket, vært ansvarlig for utdanning, og rådgitt Forsvaret, departementer, andre sektorer og Nato, samtidig som han var ansvarlig for kommunikasjon og informasjonskrig i Forsvarssjefens krisestab.

Han har også politisk erfaring som vararepresentant for Frp i Stortinget i årene 2013-2021.

- Det er et enormt behov for kunnskap i nærings- og organisasjonslivets for å forberede seg bedre i den nye geopolitiske trusselsituasjonen i verden, mener Karlsen.

- Vi bør unngå en situasjon hvor alt med Kina farlig

Som senior stabsoffiser i Forsvarssjefens krisestab har han spesialkunnskap om påvirkning fra fremmede makter, spesielt Russland og Kina.

- Alle saker med Kina kan lett bli politiserte og få stor mediedekning og mulige omdømmemessige konsekvenser. Vi bør unngå en situasjon hvor alt med Kina farlig, oppfordrer Karlsen.