Flere vil ha med kjæledyrene på ferie til Danmark

Flere kunder hos DanCenter spør etter dyrevennlige sommerhus i Danmark.
Flere kunder hos DanCenter spør etter dyrevennlige sommerhus i Danmark. Foto: DanCenter
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stadig flere turister vil ha med kjæledyrene sine på ferie når de leier feriehus i Danmark.

Artikkelen fortsetter under annonsen

REISENYHETER: Fra 2019 til 2023 har det vært en økning på over 100 prosent i antallet bookinger av sommerhus hvor det er tillatt å ha med hunder, katter og andre kjæledyr, skriver utleiebyrået DanCenter i en pressemelding.

- Sommerhusferier er alle tiders løsning for blant andre hundeeiere siden det ofte hører en hage eller annet uteareal med i leieforholdet. Mange av våre sommerhus ligger desuten tett på grøntområder eller ved strender hvor de firbente sommerhusgjestene har mye plass å boltre seg på, sier service- og driftssjef Kaye Rosengaard ved DanCenter ifølge Turisme24.dk.

Rosengaard mener at turistene vil ta med kjæledyrene på ferie fordi de sparer både tid og penger på det.

- Kjæledyreiere vil helst ikke stresse med å finne familiemedlemmer eller dyrepensjonater som kan ta seg av sine firbente venner mens de ferierer. På den mten slipper eierne også å bruke penger til dyrepass, sier hun.

Generelt er etterspørselen etter feriehus i Danmark synkende, mens den altså øker for kjæledyr-ferierende.

Ferieregler for kjæledyr fra Norge

Skal du ta med deg kjæledyret ditt på ferie til Danmark, kan du ifølge Norden.org ta med deg din egen hund, katt eller ilder fra et EU-land, samt Norge og Island, til Danmark, hvis følgende krav er oppfylt:

  • Du må selv reise sammen med dyret. I visse tilfeller kan du gi fullmakt til at en venn eller et familiemedlem kan reise med dyret.
  • Dyret må være identitetsmerket med mikrochip. Dyr som er merket med lett leselig tatovering før 3. juli 2011, kan likevel få utstedt pass.
  • Dyret må ha et EU-kjæledyrpass, utstedt av en autorisert dyrlege.
  • Dyret må ha gyldig rabiesvaksine. Vaksineringen må være foretatt minst 21 dager før avreisen til Danmark.