Wien åpner for coronatest på flyplassen

Det er allerede innført mange restriksjoner ved flyplassen i Wien. Nå åpner de for at man kan ta coronatest på selve flyplassen.
Det er allerede innført mange restriksjoner ved flyplassen i Wien. Nå åpner de for at man kan ta coronatest på selve flyplassen. Foto: Helmut Fohringer / AFP

Skal du til Østerrikes hovedstad må du fremlegge en negativ corona-test. Nå åpner de også for at du kan testes på flyplassen.

Personer som lander i Wien må fremvise en legeattest som ikke er eldre en fire dager gammel om at de har testet negativt for covid-19. Om de ikke kan vise dette må de belage seg på 14 dagers karantene om de skal oppholde seg i landet.

Utlendinger uten visum eller annen dokumentasjon, vil bli avvist ved grensen. Det er også innført maske-påbud for alle som skal inn på flyplassen.

Coronatest

Nå har flyplassen bestemt seg for et tredje alternativ ifølge Reuters. Ankommende passasjerer kan nå teste seg for viruset ved ankomst til flyplassen. Testen vil være en såkalt PCR-test, der det tas vevsprøve fra nesevegg eller svelg. Resultatet vil komme etter to til tre timer, og er den negativ, vil du kunne slippe inn i landet uten den ellers obligatoriske karantenen.

Testingen ved flyplassen i Wien vil bli utført med en celleprøve fra nesevegg eller lengst bak i svelget. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Testingen ved flyplassen i Wien vil bli utført med en celleprøve fra nesevegg eller lengst bak i svelget. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

– Flyreiser, enten det er jobbreiser, eller andre viktige reiser, vil nå bli tryggere og enklere, opplyser flyplassen i en uttalelse.

Det åpnes også for at reisende som skal fly ut fra flyplassen kan ta testen og bruke den som dokumentasjon ved ankomst til landet man skal til.

Ikke gratis

Flyplassen opplyser også at personer som allerede har startet karanteneperioden, kan ta testen og om den er negativ, kan de avslutte den negative testen.

Men testen er ikke gratis. Den vil koste 190 euro, som etter kronekursens store fall vil tilsvare over 2100 norske kroner. Det kan dog antas at det for mange fortsatt vil ses på som en billigere alternativ til 14 dagers karantene.

Flyplassen følger dermed i fotsporet til Emirates, som innførte et lignende krav for reisende, foreløpig kun på ruten mellom Dubai og Tunisia.

Mandag hadde Østerrike omlag 15.000 bekreftede coronasmittede og 600 corona-relaterte dødsfall. Den første smittebølgen til Norge har FHI sport tilbake til personer som ble smittet i Italia og Østerrike.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært