Heimevernet bistår i arbeidet med å nekte utlendinger innreise på Gardermoen

Se video fra Gardermoen lørdag.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle utenlandske statsborgere som ankommer Oslo lufthavn med fly, blir bedt om å returnere. Nå bistår Heimevernet i arbeidet med å håndheve reglene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Heimevernet er på plass og bistår. De er i gang med tiltakene. De står ved bagasjebåndet og deler ut informasjon om reglene som er innført, sier pressevakt i Avinor Nora Prestaasen til NTB.

Kommunikasjonssjef Per Gunnar Grosberghaugen i Heimevernet utdyper følgende:

– De som kommer til Norge utenfor Norden blir satt i en 14 dagers karantene. Dersom passasjerene som ikke er fra Norge, ikke kan være her i karanteneperioden, ber vi dem om å reise hjem. Avinor og politiet bistår Ullensaker kommune, som har ansvar for smittevernet, sier han til NTB.

Blir bedt om å snu

Ullensaker kommune ba fredag kveld Forsvaret om hjelp til å håndheve de nye reglene som er innført for å hindre smitte av coronaviruset.

Friske reisende skal returneres så fort som mulig. Dersom de ikke kan reise hjem samme dag, blir de losjert inn på hotell til neste dag

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Er noen flypassasjerer satt i karantene?

– Tre personer har fått hotellrom. Jeg vet ikke om disse er norske eller utenlandske statsborgere, sier kommunikasjonssjef, Siri Wolland, i Ullensaker kommune til ABC Nyheter lørdag morgen.

– Unntaktstilstand

Kommunen er fornøyd med at Heimevernet stiller opp.

– Det er fantastisk. Det er fenomentalt flott å få bistand fra Heimevernet. På denne måten kan vårt helsepersonell få gjort det helsefaglige, sier Wolland.

– Hvordan tar de reisende dette?

– Alle vet at det nå er unntakstilstand. Jeg har ikke hørt at dette har skapt problemer.

SE VIDEO: FHI: – Vi har ikke kontroll på smittespredningen:

Stenger grensene

Flere land, deriblant Danmark, har stengt sine grenser som et tiltak for å hindre ytterligere smitte av koronaviruset.

Norge har foreløpig ikke fulgt etter, men Aps byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, mener at vi bør innføre samme type tiltak her til lands.

– Jeg mener situasjonen er så alvorlig at Norge også bør vurdere å stenge grensen, slik vår partikollega, statsminister Mette Frederiksen, har tatt initiativet til i Danmark fra lørdag, sier Johansen til VG.

SE VIDEO: Helsedirektøren: Ikke dra på hytta!