Thai Airways tilbakeviser turbulent krise

Thai Airways sliter i møte med konkurransen fra blant annet lavprisselskaper, men toppsjefene avviser at selskapet er i en krise.
Thai Airways sliter i møte med konkurransen fra blant annet lavprisselskaper, men toppsjefene avviser at selskapet er i en krise. Foto: Chaiwat Subprasom / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyselskapets øverste leder sier meldinger om flyselskapets krise og snarlige konkurs er svært overdrevet og bunner i misforståelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken meldte flere medier at Thai Airways var på konkursens rand og at selskapets toppsjef Sumeth Damrongchaitham skal ha sagt følgende under et internt møte til sine ansatte:

– Jeg ønsker at ansatte skal stå samlet slik at vi kan overvinne hindringene. Hvis ikke, må flyselskapet legges ned. Det er fremdeles tid til å få en løsning, men vi har ikke mye tid, skal han ha sagt ifølge Dagens Næringsliv.

Milliardunderskudd

Det er den økende konkurransen med lavprisselskaper som Air Asia og at veksten i reiselivssektoren i Thailand skal ha stanset opp, som får skylden for den uttalte krisen.

En sterk valuta har også bidratt til å skade reiselivssektoren i landet.

Selskapet skal ifølge lokale medier ha et underskudd på over 280 milliarder baht, tilsvarende 87 milliarder kroner.

– Thai Airways er virkelig i en krise. Konkurransen i år er veldig hard. Det er ingen komfortsone eller steder å gjemme seg. Hvis vi synker, vil vi alle gå ned, skal Damrongchaitham ha sagt under møtet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Misforståelser

Onsdag måtte Thai-sjefen gå ut og dementere nyheten.

Til Bangkog Post sier han at «krisen» bunner i misforståelser og at flyselskapet virkelig ikke risikerer konkursbegjæring, men må gjennom tøffe tider.

– Thai bekrefter at vi er perfekt kapabel til å operere eksepsjonelt i møte med tøff konkurranse, sier han i en uttalelse.

Den thailandske staten eier 66 prosent av aksjene i flyselskapet, men skal ha nektet å garantere for nye flykjøp før de har sett en omstruktureringsplan fra flyselskapet.

Thai ble stiftet i 1960 i samarbeid med SAS og har i dag direkteruter mellom Oslo lufthavn og Bangkok.