Vil stanse farlige flyselfier i Phuket

Video: Myndighetene går hardt til verks for å få bukt med det populære selfie-stuntet.

Myndighetene i Thailand har sett seg lei av selfieglade turister som valfarter til Mai Khao-stranden på Phuket for å ta bilder av fly.

Badestranden Mai Khao på den thailandske øya Phuket har lenge vært et eldorado for turister som ønsker nærkontakt med fly som lander og tar av.

Det kan høres uskyldig ut, men det kommer slett ikke uten fare. Når turistene stiller seg opp og poserer rett under de store flyene, setter de både sitt eget liv på spill samtidig som de risikerer å forstyrre pilotene.

Etter å ha opplevd en voldsom økning i turister som valfarter til stranden for å ta unike selfier har lokale myndigheter bestemt seg for å ta grep, skriver avisen Bangkok Post.

Les også: Jakten på den perfekte selfie har kostet 259 mennesker livet

Til avisen uttaler lufthavnsjef Wichit Kaeothaithiam at de vil opprette en sikkerhetssone ved rullebanen for å hindre at turistene kommer for tett på flyene.

Sikkerhetssonen vil angivelig få en radius på ni kilometer. Det vil heller ikke være tillatt å fly droner innenfor dette området.

Flere internasjonale aviser, deriblant Bangkok Post, har vinklet nyheten om at turister som bryter forbudet risikerer dødsstraff.

– Maksimumsstraffen er dødsstraff, sier Kaeothaithiam til Bangkok Post.

Det thailandske nyhetstedet The Thaiger skriver tirsdag at nyheten om dødsstraff er tatt helt ut av alle proporsjoner.

Nettstedet, som først skrev om opprettelsen av sikkerhetssonen rundt flyplassen - uten noen referanse til dødsstraff, understreker at maksimumstraffen dreier seg om den generelle straffen for å sette fly og pilot i fare.

– Her har internasjonale tabloider lagt to og to sammen og endt opp med 17, skriver The Thaiger.

Turistene risikerer også bot opp mot 40.000 baht (omlag 11.000 kroner), eller fengsel i inntil 20 år, skriver avisen The Sun.

Les også: Pågrepet for rompe-selfie på ferie i Thailand