Meny

Bjørns reisetips: 10 på topp i Thailand

Se video: Bli en mester på det thailandske kjøkken, besøk munkene eller vandre i voldsom og vakker natur.
Thailand er så mye mer enn bare strender, billig (og god) mat og smilende mennesker. Her er ti gode forslag til hva du kan gjøre i «Smilets land».

THAILAND (ABC Nyheter): Her er ti gode forslag til hva du kan gjøre i «Smilets land».

1. Templene i Chiang Mai

Thailand er kjent for sine skinnende templer og munker innhyllet i oransje. I Chiang Mai nord i landet går spiritualiteten opp i en høyere enhet. En gang lå kongeriket Lan Na her, som la grunnlaget for mange av templene. Av det du bør få med deg et det gylne taket i Wat Phra That Doi Sutheb, som ligger i enden av en bratt trapp på mer enn 300 trinn. I tillegg er det verdt å nevne Wat Phra Singh, hjemmet til buddha-figuren Phra Phuttha Sihing.

Saken fortsetter under

RELIGIØSE: Et besøk i en av de mange templene i landet er en fin måte å komme litt under huden på kulturen på.

2. På kokkekurs

Det finnes utallige kokebøker om thai-kjøkkenet, og mange er vi som har gasset oss i den magiske gatematen i Bangkok. Er dette noe du ønsker å lære deg finnes det et utall kokkekurs. Særlig er dette utbredt på de finere hotellene, som gjerne tar deg med på markedet først – både for å smake litt på maten der, men også handle inn til kurset.

I Phuket fikk vi en fenomenal opplevelse på JW Marriott Phuket Resort & Spa. Kontakt ellers operatøren din eller det lokale turistkontoret.

Les også: Populære strender truet - stenges for turisme

Saken fortsetter under

MATKURS: En måte å ta med seg Thailand «hjem» på er å lære seg å lage maten der. Her fra et matkurs på JW Marriott i Phuket.

3. Ut i naturen

Mange kommer til det nordlige Thailand for å vandre inn i regnskogen, opp i fjellene og til mange av de vakre vannfallene i skogens indre. Sørvest for Chiang Mai ligger for eksempel Doi Inthanon, landets høyeste fjell, der du finner flere vannfall og jungelstier.

UT I NATUREN: Særlig i nord er mulighetene mange for vandreturer ut i den ville naturen.

Du kan også reise ut til de spesielle karst-øyene i Phang Nga-bukten, eller opp til Mekongelven i Det gylne triangelet, der Thailand møter Laos og Myanmar. Her er landskapet spesielt vakkert, med grønne, rullende høyder, med tradisjonelle landsbyer spredt innimellom. Sjekk ut: Active Thailand.

Les også: Vil bevare Dødens jernbane for ettertiden

4. Inn i storbyen

Bangkok er blant verdens mest ikoniske byer, med høyhus og markeder som kan ta pusten fra en. Du kan bevege deg fra de mest luksuriøse takbarer til de enkleste gaterestauranter uten at det føles feil. For avstanden mellom fattigdom og luksus er liten, og lever side om side i Chinatown, langs Chao Praya-floden eller i tempelområdet Wat Arun.

Bangkok har noe for alle.

Les også: Thailand vil ha slutt på rykte som sex-reisemål

5. Besøke parkene

Thailand har 127 nasjonalparker spredt ut over hele landet, som du kan dra inn i. I de fleste av dem kan du oppleve nærkontakt med ville dyr, som elefantflokker, som i stadig større grad får være i fred fra menneskelig utnytting. I noen av parkene er det flombelyste huler du kan gå inn, og i for eksempel Khao Sok nasjonalpark finner du de vakreste fossefall.

UNDER VANN: Dykking er en svært populær aktivitet i Thailand, som her utenfor Koh Samui.

6. Et dykkeparadis

De beste dykkerstedene finner du utenfor fastlandet. Øya Koh Tao er for eksempel et utmerket utgangspunkt, med muligheter for dykkere på alle nivåer. Også mange av de andre kjente øyene tilbyr dykking.

Les også: Stadig flere ferierer i Thailand

7. Ut på havet

Det er flere måter å komme seg ut på havet på. Du kan mønstre på et lite cruiseskip, som Star Clippers, som arrangerer ukesturer rundt Phuket. Eller du kan leie din egen båt og dra på sightseeing. Ut fra ferieøya Koh Samui, for eksempel, der mulighetene er mange.

8. Plei deg selv

Ingen kan massasje som thaiene. En mulighet er å sjekke ut de mange, luksuriøse spaanleggene knyttet til klassehoteller som Six Senses Samui, men er det kun klassisk massasje du trenger holder det å bestille time på et av de mange og enkle studioene langs veiene eller inne i landsbyene. De er som regel veldig billige.

Saken fortsetter under

MASSASJE: En liten luksus alle som besøker Thailand bør unne seg.

9. Aktiv i nord

«Flight of the Gibbon» er et av flere tilbud i det nordlige Thailand, nærmere bestemt i Jae Zorn nasjonalpark, der du farer mellom trærne i jungelen festet til vaiere. Zipline kalles innretningen, og i landsbyen Mae Kampong varer opplevelsen i over to timer. Du flyr mellom mer enn 20 trær i regnskogen, fra plattform til plattform.

Saken fortsetter under

GATEMAT: Få land kan oppvise maken til kjøkken på gatenivå.

10. Tett på de lokale

Det satses sterkt på såkalt økoturisme i Thailand, og flere steder legges det til rette for opphold på landsbygda. Her kommer du tett på lokalbefolkningen. Under slike «homestay» kan du enten overta huset eller bli opptatt som familiemedlem. Programmet er initiert av myndighetene, som en del av sitt program for bærekraftig utvikling i distriktene.

RELIGIØSE: Et besøk i en av de mange templene i landet er en fin måte å komme litt under huden på kulturen på.
Reise
Populært