Flyplass bekjemper flyskrekk med firbeinte terapeuter

Se flyplassens presentasjon av de 14 nye flyskrekk-terapeutene.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyredde på Aberdeen lufthavn vil bli møtt av «The Canine Crew».

Artikkelen fortsetter under annonsen

For passasjerer med flyskrekk kan en tur til flyplassen gi svettetokter, angst og generelt mye ubehag. Dette er et problem som Aberdeen internasjonale lufthavn i Skottland tar på alvor.

Derfor har de nå ansatt «The Canine Crew», Storbritannias første flyplassterapihunder.

Se flyplassens presentasjon av hundene i videoen øverst.

I en pressemelding opplyser flyplassen at hundenes oppgave er å mingle med passasjerene og bidra til å få passasjerer og ansatte til å slappe av og få noe hyggeligere å tenke på.

Senker blodtrykket

Hundene er alle opplærte terapihunder som også jevnlig besøker pleiehjem, skoler, fengsler og universiteter for å hjelpe på mental helse.

­– Vi er glade over å kunne ta føringen på dette prosjektet og få mulighet til å jobbe tett med Aberdeen lufthavn, sier Diane Wood, områderepresentant for Aberdeenshire North Therapet i pressemeldingen. Hun sier at bare det å klappe en hund kan senke hjerterytmen og redusere blodtrykket.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundene vil jobbe parvis to av gangen, én gang i uken på flyplassen. Totalt består «crewet» av 14 hunder.

Ikke i Skandinavia

Å bruke terapihunder på flyplasser har hatt stor suksess på flere amerikanske flyplasser. Så langt er de ikke å oppdrive i Norge.

– Vi har registrert at flere flyplasser gjør dette. Vi har ingen planer om dette på det nåværende tidspunkt, men vurderer muligheten med jevne mellomrom, sa Vegar Gystad, pressesjef ved Oslo Lufthavn til VG tilbake i 2013.

Til danske Ekstra Bladet sier pressesjef ved København lufthavn, Lars Lenche at de synes tiltaket høres «et morsomt og sympatisk prosjekt», men at de heller ikke har planer om å innføre terapihunder.