Terapigrisen LiLou gir pause fra flyskrekk med kostymer og neglelakk

To år gamle LiLou har som oppgave å fjerne stress og roe ned flyskrekk på en av USAs travleste flyplasser. Nå ber dyrevernsorganisasjon om at bacon og skinke tas av menykartet i restaurantene.

Siden 2013 har San Francisco internasjonale flyplass benyttet seg av såkalt dyreassistert terapi, der kjæledyr har som oppgave å få oss mennesker til å slappe av og tenke på noe annet. Mer enn 300 hunder, katter og kaniner har til nå utgjort den firbente brigaden, og nå har de fått et helt nytt medlem.

LiLou er den første terapigrisen på amerikansk jord, og med sin personlighet, morsomme kostymer og fargerikt lakkerte tær har hun på kort tid blitt en favoritt blant de reisende.

Terapigrisen Lilou står klar til å møte reisende på San Francisco internasjonale flyplass. Hun er foreløpig eneste gris i flyplassens egen "logre-brigade". Foto: AP Photo

– Mange mennesker har aldri sett en levende gris før. Jeg tror det er grunnen til at LiLou har blitt så populær, skriver Tatyana Danilova i en redegjørelse.

Danilova både eier og trener den lille kosegrisen.

Nå i juletiden er LiLou og de andre dyrene travelt opptatt på jobb, men det er ikke sikkert du får se henne neste gang du besøker flyplassen. LiLou tar nemlig også jevnlige turer innom gamlehjem og sykehus for å spre litt glede i hverdagen.

Les også: Glem delfiner og havskilpadder - her svømmer du med griser

(Saken fortsetter under)

På LiLous egen Instagram-konto kan du se flere bilder av den lille frøkna:

Dyrevernsorganisasjonen PETA har ingen ting imot at dyr som LiLou benyttes i terapeutisk tjeneste på flyplassen utenfor San Francisco. Derimot reagerer de på at det selges bacon, pølse og skinke i restaurantene.

– Akkurat som Lilou, er griser svært godmodige, lekne, hengivne, følsomme, sosiale og smarte. Likevel blir dyrene som brukes for mat henvist til skitne lokaler, halene kappes av, tennene kuttes med tang, og hannene blir ofte kastrert uten smertestillende, skriver PETA-president Ingrid Newkirk på deres hjemmeside.

– San Francisco internasjonale Airport kan beskytte både grisenes og passasjerenes helse ved å oppmuntre sine restauranter til å kutte svinekjøtt og serverer velsmakende, dyreplagerifritt vegankjøtt i stedet.

Les også: Her trener du yoga sammen med geitene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden